maandag 9 september 2019

Review: Black Bats - Black Bats (Cactus Records, 2019) (New Wave / Surf)

Black Bats uit Melbourne, Australië werd in 2015 als soloproject opgericht door David Houston - zang, solo- en basgitaar.
Samen met Jacey Ashton - drums bracht hij op 24 augustus 2018 de single "Salt" / "You're Looking Pale" (niet op LP) op zijn eigen Cactus Records uit, waarna op 15 februari  2015 het digitale nummer "Big Yellow Eye" volgde.
Vervolgens verscheen 1 maart 2019 het debuut album "Black Bats" via Cactus Records en Off The Hip, waar niet alleen de eerste twee, maar ook hun derde single "Apache Ghosts" op staat, die 22 augustus digitaal werd uitgebracht.
Het album, dat 11 nummers bevat, werd door Rhyece O’Neill opgenomen en gemixt, die op enkele nummers sologitaar speelt.

Het eerste nummer van de plaat heet "Shining Haze", een heerlijke aanstekelijke mix van Indianen muziek en surf, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarbij de zang wel iets weg heeft van die van  Peter Perrett (The Only Ones) en dit nummer wordt gevolgd door "Salt", een uitstekende uptempo new wave song met enkele subtiele tempowisselingen, die me terug neemt naar begin jaren 80.
Daarna krijg ik "Big Yellow Eye" voorgeschoteld en hierin speelt de band een verrukkelijke swingende surf song in een hoog tempo, die new wave invloeden heeft, waarna "Down To Reno" volgt en ik een fantastische swingende uptempo mix van rock-a-billy en surf te horen krijg, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
In "Lizard Queen" laat Black Bats me genieten van een slepende surf song in een niet al te hoog tempo, in "Here No More" speelt de band een lekkere swingende new wave song, die diverse tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat en in "Heavy Sick" hoor ik de band een een geweldige uptempo rock & roll song spelen, die invloeden van Johnny B.Good van Chuck Berry heeft en tevens invloeden uit de surf muziek bevat.
Dan volgen "Laura", een prachtige, vrij rustige, song met new wave en surf invloeden, "City Blues", een schitterende mix van country en surf, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk meedein gehalte heeft.
Verder hoor ik "Too Much Blood", een swingende mix van new wave en surf, die wisselende tempo's heeft en de nieuwe single "Apache Ghosts", een fantastische mix van country en new wave, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en me lichtelijk aan de muziek van The Only Ones en Magazine uit de jaren 80 doet denken en ook dit nummer bevat surf invloeden.

"Black Bats" van Black Bats is een fantastisch debuut album, dat vol met uitstekende new wave, surf en rock-a-billy nummers staat en swingt, waardoor ik deze schijf dan ook kan aanraden, aan elke liefhebber van één van deze muziek soorten; luister bijvoorbeeld maar eens naar de single "Apache Ghosts".(luister naar het album via de bandcamp link onder de recensie)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten