dinsdag 3 september 2019

Review: Wasted - Electrified (Denomination Records, 2019) (Hardrock)

Wasted uit Kopenhagen, Denemarken werd op 27 juni 1981 opgericht en bestond tot 1987 uit : Michael Sonne - zang, Allan Sørensen - sologitaar, Thomas Kromann - basgitaar, Morten Barth - drums en Thomas X-mas Olsen - sologitaar.
Na 4 demo's gemaakt te hebben, bracht de band in 1984 hun debuut album "Halloween... The Night Of" uit, die in 1985 gevolgd werd door "Final Convulsion".
De band ging in 1987 uit elkaar en werd in 2013 in dezelfde samenstelling weer opgericht, op Thomas X-mas na; zijn vervanger was Nicklas Sonne.
Vervolgens wisselde de band regelmatig van samenstelling en sinds 2016 maakt Olsen weer deel van Wasted, die tegenwoordig bestaat uit: Michael Sonne - zang, Thomas X-Mas - sologitaar, Claus Jepsen - basgitaar, Thomas Pedersen - sologitaar en Alex Mars - drums.
Op 18 oktober 2019 verschijnt het derde album van de band, getiteld "Electrified" via Denomination Records.
Op het album, dat 10 nummers bevat, staan nummers van hun eerste 2 albums, die opnieuw zijn opgenomen, plus het titel nummer van het nieuwe album.

Het album begint met "Halloween", waarin de band begint met prachtig pianospel, dat na enkele seconden over gaat in een vrij zwaar rustig hardrock nummer met een dreigend ritme, dat lichte overeenkomsten heeft met dat van Judas Priest, Demon en Black Sabbath, waarna de muziek halverwege tijdelijk iets meer snelheid krijgt en dit nummer wordt gevolgd door de titelsong "Electrified", dat een mooi rustig begin heeft en na korte tijd verandert in een heftige heavy metal song, die in hoog tempo gespeeld wordt.
Daarna volgt "Chained", een heerlijke zware rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme bevat en gevolgd wordt door "Demons Re-Calling", een uitstekende snelle heavy metal song, die swingt.
In "Age Of Power" speelt Wasted weer een vrij zware rock song met een aanstekelijk ritme in een gemiddeld tempo, dat tegen het einde over gaat in een snel tempo en in "Forces Of Evil" krijg ik opnieuw een snelle hardrock song voorgezet.
Dan volgen "Evil", eveneens een snelle rock song, die enkele tempowisselingen bevat (luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie) en "Your Own Private Pain" en daarin laat de band me nogmaals een zware duistere rock song horen, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft.
Verder hoor ik "Ought To Be Bad", een heftige heavy metal song met een hoog tempo en "Toys", waarin de band weer een zware hardrock song ten gehore brengt, die diverse tempowisselingen heeft en tegen het einde in een schitterend rustig stuk muziek over gaat, dat een gesproken tekst bevat.

"Electrified" van Wasted bevat 10 prima hardrock songs, die lekker in het gehoor klinken en zeker bij liefhebbers van dit genre in de smaak zullen vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten