zondag 29 september 2019

Review: Skeleton Goode - Skeleton Goode (Mega Dodo Records, 2019) (Psychedelische Pop / Surf)

Skeleton Goode is het alias van de Engelse songwriter/sologitarist Jack Briggs uit Hó Chí Minh, Vietnam, die onlangs zijn Skeleton Goode Band samenstelde, die verder  bestaat uit: C. Oxberry - drums en percussie, A. Martin, J. Tuttle en N.Nguyen.
Jack bracht op 8 januari 2018 zijn debuut single "When The Dragon Flies Low" als digitale download uit en deze werd gevolgd op 28 augustus 2018 door het digitale nummer "Someone's Coming".
Hun debuut album "Skeleton Goode" verschijnt op 15 november via Mega Dodo Records in een beperkte oplage op rood en geel gespetterd 180 gram vinyl, als CD en als digitale download.

Het album, dat 10 nummers bevat, start met "Enamel Animal", waarin de band een geweldig uptempo surf nummer speelt, dar swingt als een trein en enkele tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Ask Tomorrow", een fantastische psychedelische pop song dat een gemiddeld tempo heeft.
Daarna speelt de band "Razors In The Clay", waarin ik opnieuw een heerlijke psychedelische song te horen krijg en deze heeft invloeden van de muziek van Paul McCartney en funk en wordt in een gemiddeld tempo ten gehore gebracht, waarna "Stare Of The Stranger" volgt, een verrukkelijke mix van surf en psychedelische pop, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft.
In "Leaf Green Gamma Girlz" krijg ik een vrolijke uptempo song voorgeschoteld, die aanzet tot dansen en in "James Dean" zet Skeleton Goode me weer een swingende licht psychedelische song voor, waarbij stil zitten geen optie is.
Dan volgen "Never Going (Back Home)", dat door gaat waar het vorige nummer stopte, om na korte tijd over te gaan in een uitstekende swingende mix van funk en rock, die opnieuw aanzet tot dansen en "Someone's Coming", een mooie rustige song met een Spaans tintje en slepend ritme.
Verder hoor ik "Morning Sun", een uptempo rock song, die diverse tempowisselingen heeft, aan aanstekelijk ritme bevat en psychedelische invloeden heeft en "When The Dragon Flies Low", een fantastische uptempo psychedelische pop song met Oosterse invloeden uit de jaren 60, prima samenzang en een swingend ritme, waarbij het niet mogelijk is stil te blijven zitten.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

"Skeleton Goode" van Skeleton Goode is een schitterend debuut album, waarmee de band me van begin tot einde aan mijn stoel gekluisterd heeft weten te houden en ik kan deze schijf dan ook zeer aanraden aan liefhebbers van psychedelisch muziek, surf en de betere pop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten