maandag 9 september 2019

Review: CoreLeoni - II (Review: CoreLeoni - II (AFM / Suburban / Bertus, 2019) (Hardrock), 2019) (Hardrock)

CoreLeoni werd opgericht door sologitarist Leo Leoni van de band Gotthard en bestaat verder uit: Ronnie Romero - zang, Jgor Gianola - sologitaar, Mila Merker - basgitaar en Hena Habegger - drums.
Op 29 september 2019 brengt de band hun tweede album "II" uit, als opvolger van "The Greatest Hits Part 1", dat 23 februaari 2018 via Frontiers Music Srl in een beperkte oplage als LP op goud vinyl werd uitgebracht en tevens op zwart vinyl, als CD en als digitale download.
Het album bevat, inclusief 3 bonus tracks, 16 nummers, waarvan 2 nieuwe, plus een cover van de John Lee Hooker song "Boom Boom Boom" (bonus).

"II" start met "Waltz No. 2", waarin ik een prachtig stukje klassieke viool muziek te horen krijg, dat in 1938 door Dmitri Shostakovich geschreven werd en gevolgd wordt door "Standing In The Light", een heerlijke swingende uptempo hardrock song met invloeden uit de jaren 80.
Daarna speelt de band "Love For Money", een aanstekelijke rock song, die diverse tempowisselingen heeft en deze gaat naadloos over in "Open Fire", die eveneens een uptempo heeft en een hoog meedein gehalte heeft, waarna "Angel" volgt en de band een uitstekende rock song ten gehore brengt, die in een vrij rustig tempo gespeeld wordt.
In "She Goes Down" krijg ik een geweldige swingende rock song te horen, die een aanstekelijk ritme heeft en sterke invloeden van de jaren 80 hardrock bands bevat, in "No Tomorrow" speelt CoreLeoni een schitterende rock song in een niet al te hoog tempo en in "I'm Your Travellin' Man" laat de band me genieten van een prima rock song met lichte progressieve bluesrock invloeden, die aanzet tot dansen.
Dan volgen "Make My Day", een fantastische uptempo hardrock song, die swingt als een trein, "Mountain Mama", een uptempo mix van progressieve blues- en hardrock, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Verder hoor ik de nieuwe songs "Queen Of Hearts", een swingende uptempo rock song, die enkele tempowisselingen heeft (luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie) en "Don't Get Me Wrong", een lekker in het gehoor klinkende rock song met een commercieel ritme, dat invloeden van "Eye Of The Tiger" van Survivor heeft.
Het laatste nummer heet "Il Padrino" en is net als het eerste een stukje viool muziek en dit komt uit de film The Godfather.

"II" van CoreLeoni staat vol verrukkelijke hardrock songs, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen aan hen, die van deze muzieksoort houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten