maandag 23 september 2019

Review: Sons Of Alpha Centauri - Buried Memories (Robotic Empire / H42 Records, 2019) (Stonerrock / Ambient)

Sons Of Alpha Centauri uit Swale, Kent, Engeland, werd in 2001 opgericht en bestaat uit: Marlon King - sologitaar, Nick Hannon - basgitaar, Stevie B. - drums en Blake - electronica.
De band bracht op 26 november 2007 hun debuut album "Sons of Alpha Centauri" via Sound Devastation Records als CD uit en deze werd als digitale download in dat zelfde jaar uitgebracht door Poisontree Records en in 2012 verscheen de digitale her uitgave via OneMusician Digital.
Op 1 juni 2018 verscheen "Continuum" in een beperkte oplage van 500 stuks op 180 gram geel vinyl, inclusief CD en download code plus poster, als beperkte oplage van 500 stuks op 180 gram zwart vinyl, inclusief CD en download code, plus poster, als beperkte oplage op 180 gram luchtkleurig grijs vinyl inclusief 3" CD met een exclusieve remix van 15 minuten en digitale download code.
Tevens bracht de band op 21 september 2009 een CD split album uit met Treasure Cat, getiteld "Last Day of Summer", dat door Underdogma Records in een zeer beperkte oplage van 10 stuks werd gemaakt, maar ook verscheen het album als digitale download.
Robotic Empire / H42 Records brengt 13 oktober 2019 hun album "Buried Memories" in een beperkte oplage als LP uit en tevens verschijnt het als CD en digitale download.

Het album, dat 6 nummers bevat, start met de eerste van de 3 mixen van "Hitmen" en daarin hoor ik al eerste de Justin K.Broadrick Mix, een schitterende uptempo mix van stonerrock en progressieve rock, die halverwege verandert in een traag gespeeld stonerrock nummer, dat enigszins dreigend klinkt en gevolgd wordt door de Jesu Remix, waarin de muziek langzaam gespeeld wordt, post apocalyptisch klinkt en ambient invloeden heeft, waardoor het een totaal ander nummer wordt, waarna de JK Flesh Remix volgt en ook in deze remix krijg ik een ander stuk muziek voorgezet en hierin hoor ik een mooi zwaar ambient nummer met industrieële invloeden en een terugkerend ritme, dat halverwege verandert en er een vrij heftig post apocalyptisch nummer ontstaat.
Op kant B volgen 3 James Plotkin Mixen, waarvan "Warhero" de eerste is, een schitterend melodisch nummer met een terugkerend licht dreigend ritme ritme, dat halverwege zwaarder en heftiger wordt, waardoor de dreiging toeneemt, om tegen het einde weer rustiger en melodischer te worden.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Remembranche" speelt Sons Of Alpha Centauri een langzaam zwaar duister stuk muziek, waar dreigende klanken van het nummer "Black Sabbath" in zitten en in "SS Montgomery" hoor ik een geweldig aanstekelijk swingend stonerrock nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme, dat in een gemiddeld tempo wordt  gespeeld en licht psychedelisch eindigt.

"Buried Memories" van Sons Of Alpha Centauri is een fantastische plaat, waarmee de band van begin tot einde in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan
deze schijf dan ook zeer aanraden, aan liefhebbers van post apocalyptische muziek en stonerrock.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten