zondag 29 september 2019

Review: Timothy Eerie - Ritual (Nomad Eel Records, 2019) (Psychedelische Pop)

Timothy Eerie werd geboren in Austin, Texas, Amerika en verhuisde naar Orlando, Florida waar hij in 2015 begon met het maken van psychedelische pop.
Op 29 mei 2019 verscheen zijn debuut album "Ritual", waar 13 nummers op staan, via Nomad Eel Records in een beperkte oplage op geel vinyl, als CD en digitale download en tevens werd het album in een beperkte oplage van 150 stuks op blauw vinyl via Fat Elvis Records uitgebracht.
Hij wordt op het album bijgestaan door: Justin McCarty - basgitaar (1 nummer), Haley Hummingbird - dwarsfluit (1 nummer), Michael Scitney - drums (7 nummers) en Megan Roxane Shea - achtergrondzang (1 nummer).
Timothy heeft met zijn live band opgetreden met ander andere: La Luz, Dead Meadow, L.A. Witch, Kikagaku Moyo, Of Montreal, Acid Mothers Temple en Holy Wave.

Het album start met "Transformation Of Things", waarin Timothy een fantastische rustige psychedelische pop song ten gehore brengt, die sterke invloeden van de jaren 60 muziek heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Bicycle", een aanstekelijke uptempo melodische pop song met invloeden uit psychedelische muziek en een dansbaar ritme.
Daarna volgen "Ritual #3", een kort stukje zeer psychedelische instrumentale muziek, dat mysterieus klinkt, "The Cave", een schitterende rustige song, die lichte country invloeden bevat en "She Talks To Mushrooms", een dansbare pop song, die diverse tempowisselingen heeft, psychedelisch klinkt, acid rock invloeden bevat en licht hypnotiserend is, waarbij het tempo aan het eind van het nummer met hoge snelheid gespeeld wordt.
Kant B begint met "Ritual #4", een kort rustig psychedelisch nummer, waarna "Sold My Sunshine" volgt en Timothy Eerie me een geweldige song voorschotelt, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
In "Yeah Baby Alright" krijg ik een heerlijke uptempo pop song te horen, die swingt en lichte progressieve rock invloeden heeft, in "Lick" speelt Timothy weer een uitstekende uptempo licht psychedelische pop song, die enkele tempowisselingen heeft en in "Ritual #5", dat slechts 28 seconden duurt, hoor ik een stukje acid rock.
Dan volgen "West Coast", een korte swingende mix van acid en psychedelische rock, "Ritual #6", een korte dromerige pop song met onverstaanbare tekst en "Flower Waltz", een prachtige rustige dromerige pop song met psychedelische invloeden.

"Ritual" van Timothy Eerie staat vol verrukkelijke licht psychedelische pop songs, waarmee hij me van begin tot einde van zijn muziek heeft laten genieten en ik kan deze schijf dan ook zeer aanraden aan iedere liefhebber van psychedelische muziek, maar ook zij, die van de betere pop houden, zullen zeker aan hun trekken komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten