maandag 16 september 2019

Review: Nazca Space Fox - Pi (Tonzonen Records, 2019) (Melodische Rock / Stonerrock)

Nazca Space Fox  uit Neu-Anspach, Friedberg en Frankfurt, Duitsland, bestaat uit: Mathias (Matze) Gaul - sologitaar en keyboards, Stafan Bahlk - basgitaar en Heiko Vollweiler - drums.
De band bracht op 11 augustus 2017 hun debuut album met gelijknamige titel uit via Tonzonen Records en als digitale download en op 27 september 2019 verschijnt de opvolger daarvan, getiteld "Pi" en deze wordt eveneens op LP, CD en als digitale download uitgebracht via Tonzonen Records.
Nazca Space Fox trad onder meer op met Powder For Pigeons, Pendejo!, Electric Moon, Giobia, The Sonic Dawn en Thundermother en was te zien op belangrijke festivals als Burg Herzberg en PsyKa.

"Pi" bevat 6 nummers, waarvan "Windhund" het eerste is en hierin speelt de band een schitterende mix van stoner, melodische en progressieve rock in een niet al te hoog tempo (luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie) en deze wordt gevolgd door "Space Drift", een geweldig melodisch stonerrock nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waar invloeden van de muziek van Colour Haze in klinken en swingt.
Daarna speelt de band "Space Farm Blues", een heerlijke mix van progressieve blues en stonerrock en ook dit wordt in een gemiddeld tempo gespeeld, waarna "Hummingbird" volgt en Nazca Space Fox een stevig stonerrock nummer ten gehore brengt, dat wisselende tempo's heeft en invloeden van melodische rock bevat.
In "Showdown" laat de band me genieten van een prachtig melodisch nummer, dat enkele subtiele tempowisselingen heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, dat tegen het einde iets meer snelheid krijgt en gevolgd wordt door het laatste nummer, dat "Grinder" heet, waarin de band opnieuw zo'n uitstekend swingend nummer voorschotelt, dat tijdelijk iets langzamer gespeeld wordt.

"Pi" van Nazca Space Fox is een fantastische plaat, waarmee de band me van begin to einde heeft weten te boeien en ik an deze schijf dan ook aanraden, aan een ieder, die van stoner en melodische rock houdt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten