zondag 3 mei 2020

Review: Dimma - Imorgon Börjar Allting Om (Transubstans Records, 2020) (Rock)

Dimma werd in 2000 te Uppsala, Zweden, opgericht door de broers Rikard Jennische - sologitaar en Jakob Jennische - basgitaar, Albert Gustavsson - zang en Olle Nilsson - drums.
Hun debuut EP "Dimma" verscheen in 2000 en werd in 2004 gevolgd door hun eerste album "Pengar I Sjön”.
Kort na het uitbrengen van hun album verliet Albert de band, waarna de zang over genomen werd door Rikard en de band als trio verder ging.
In 2008 verscheen het album "Pengar I Sjön”, dat in 2011 werd opgevolgd door "TredjeDimma”, het eerste vinyl album van de band.
Daarna bracht Open Mind Records in 2016 het album "DimmaÖverEkeby” uit en op 19 mei 2020 verschijnt "Imorgon Börjar Allting Om" via Transubstans Records als LP, CD en als digitale download.

Het album, dat 9 Zweeds-talige nummers bevat, start met "Utan Betydelse", waarin de band een swingende rock song ten gehore brengt, die subtiele tempowisselingen bevat en aanzet tot dansen (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Konstgjord Andning", een heerlijke licht psychedelische song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme bevat, waarmee er een lichte trance opgewekt wordt.
Daarna volgen "Försvinna I Dunkel", een lekker in het gehoor klinkende uptempo song met tempowisselingen en lichte psychedelische invloeden, "En Plats Vid Horisonten", een vrij stevige hardrock song met een aanstekelijk ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is en "St.Johannesgatan", een swingende rock song, die een terugkerend ritme heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In "Insidan Ut" speelt Dimma een uitstekende song, die aanzet tot dansen en tempowisselingen heeft en in "Troligen Into" laat de band me genieten van een uitstekende dansbare uptempo rock song.
Verder hoor ik de titel song "Imorgon Börjar Allting Om", een geweldige uptempo song, die tempowisselingen bevat en een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme heeft en "Ståplats I Nybroviken", een korte swingende progressieve rock song, waarin de tekst steeds herhaald wordt.

"Imorgon Börjar Allting Om" van Dimma is een heerlijke plaat, die vol aanstekelijke nummers staat en ik kan deze schijf dan ook aanraden, aan liefhebbers van de betere rock.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten