zondag 31 mei 2020

Review: Tia Carrera - Tried And True (Small Stone Records, 2020) (Stoner)

Tia Carrera uit Austin, Texas, Amerika, werd in 2000 opgericht en bestaat sinds 2019 uit: Jason Morales - sologitaar, Curt Christenson - basgitaar en Erik Conn - drums.
De band bracht hun debuut album "The November Session" (live) als CD via Perverted Son Records in 2003 uit en deze werd gevolgd door: "Tia Carrera", dat in 2006 op CD verscheen via Australian Cattle God Records, "Heaven/Hell" (album, 2007), "You Are At The War" (single, 2018), "The Quintessential" (CD album, Small Stone Records, 2009), "Cosmic Priestess" (CD en LP album, Small Stone Records, 2011) en "Visitors/Early Purple" (LP en digitaal download album, Small Stone Records, 2019).
Op 12 juni 2020 verschijnt het album "Tried And True" als CD en digitale download via Small Stone Records en in een beperkte oplage van 500 stuks op 180 gram geel, wit, groen marmer kleurig vinyl en op 180 gram rood, oranje, wit kleurig vinyl via Kozmik Artifactz Records, waarbij vermeldenswaardig is, dat de CD uitvoering 2 nummers meer heeft en het album "Visitors"/"Early Purple" als bonus nummers bevat.

Het CD album, dat 7 nummers bevat, begint met "Layback", waarin de band een stevig swingend uptempo stonerrock nummer ten gehore brengt (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), dat gevolgd wordt door "Taos", dat met scheurend gitaarspel begint en na korte tijd over gaat in een uitstekende mix van stoner en acid rock, die in een gemiddeld tempo wordt  gespeeld.
Daarna volgen "Swingin' Wing" en hierin gaat de band verder met het maken van hun stevige uptempo rock, die swingt, enkele subtiele tempowisselingen bevat en invloeden van acid rock heeft en "Zen And The Art Of The Thunderstorm", een heerlijk uptempo  nummer, dat op een soort jam lijkt, waarbij Tia Carrera helemaal los lijkt te gaan.
In "Tried And True" (het laatste nummer van de LP) zet de band me een geweldig stuk stoner voor, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, acid rock invloeden heeft, swingt, invloeden van de jaren 70 bands heeft en halverwege over gaat in een sneller tempo, waarbij ook het ritme verandert en de muziek verder de kant van de acid rock op gaat en ik gierend gitaarspel, repeterend drumwerk en een eentonig, licht hypnotiserend basspel voorgezet krijg.
Dan volgt "Visitors", een 18 minuten durend fantastisch rock nummer, dat in een rustig tempo begint, om na korte tijd iets meer snelheid te krijgen en over te gaan in een schitterend licht hypnotiserend stuk muziek, dat een terugkerend ritme heeft, acid rock invloeden bevat en swingt als een trein.
Als laatste volgt "Early Purple", eveneens een stevig swingend uptempo rock nummer, dat acid rock invloeden heeft en halverwege in een trager tempo over gaat en melodische invloeden krijgt toegevoegd en een terugkomend ritme bevat.

"Tried And True" van Tia Carrera is een uitstekende stonerrock plaat, die vol stevige puike nummers staat, die ik elke stonerrock en acid rock liefhebber van harte kan aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten