zondag 17 mei 2020

Review: Goodbye Bedouin - The Shaking People (Inner Ear Records, 2020) (Garagerock)

Goodbye Bedouin uit Patras, Griekenland, werd in 2017 opgericht en bestaat uit: Bill Sbilias - zang, sologitaar en tamboerijn, Spyros Papaioannou - sologitaar, keyboards  en zang, Theo Papadopoulos - sologitaar en keyboards, Gerasimos Aspromallis - basgitaar en zang en George Amaxas - drums, tamboerijn en maracas.
De band bracht in december 2018 hun debuut "Submarine" / "Youth" via Inner Ear Records als 7" vinyl single en als digitale download.
Op 29 mei 2020 verschijnt hun eerste album, getiteld "The Shaking People" en deze wordt door Inner Ear Records als LP op 180 gram doorzichtig vinyl + download kaart, als LP op 180 gram zwart vinyl + download kaart en als digitale download uitgebracht.

Het album, waarop 9 nummers staan, begint met "We're On A Mission (Freak Out)", waarin de band een geweldige hypnotiserende song speelt, die invloeden van krautrock en elektronische muziek heeft en gevolgd wordt door "Blow", een swingende garagerock rock song, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft, dat aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Prove Me Wrong", een schitterende uptempo garagerock song, die subtiele tempowisselingen heeft en een dansbaar ritme bevat, het op single verschenen "Pink", waarin de band een verrukkelijke uptempo mix van garagerock en surf maakt, die swingt als een trein en daarbij is stil zitten geen optie (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en "Stupid", een vrij snelle punkrock song, die een dansbaar ritme heeft.
Aan de andere kant van de single staat "Down To The Wire" en hierin laat Goodbye Bedouin me genieten van een fantastische rock song, die swingt en me opnieuw in beweging krijgt (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en deze wordt gevolgd door "Some Kind Of Story", een heerlijke song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en jaren 80 powerrock invloeden heeft.
In "Toy" hoor ik de band opnieuw zo'n lekker in het gehoor klinkende swingende rock song spelen en in "Cherry Lane" krijg ik nogmaals een zelfde soort song, die jaren 80 invloeden heeft en swingt.

"The Shaking People" van Goodbye Bedouin is een puike plaat, waar ik vanaf de begintonen van genoten heb en ik kan liefhebbers van garagerock, jaren 80 powerrock en de betere pop deze schijf dan ook sterk aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten