zondag 3 mei 2020

Review: Parahelio - Surge Evelia, Surge (Necio Records, 2020) (Melodische Rock)

Parahelio uit Lima, Peru, startte in 2015 en bracht op 13 november 2017 2 nummers, in een zeer beperkte oplage van 10 stuks, uit via de split CD "7000 Metros Sobre El Nivel Del Mar", die samen met Droste uit Chili (2 nummers) en Escape From The Machinery uit Ecuador (2 nummers) verscheen en als tevens als digitale download werd uitgebracht via La Flor Records.
Op  26 maart 2017 bracht dit label zijn digitale single "Gestos Y Distancia" uit en op 29 maart 2019 volgde zijn digitale debuut album "Surge Evelia, Surge", eveneens via La Flor Records.
Het album, dat 3 lange nummers bevat, wordt op 25 april 2020 via Necio Records als LP uitgebracht in een beperkte oplage van 300 stuks op goud marmerkleurig 180 gram vinyl, waarvan er 100 via bandcamp beschikbaar zijn.

De A-kant van de plaat bevat 2 nummers, waarvan het titel nummer "Surge Evelia, Surge" het eerste is en hierin krijg ik een prachtig rustig melodisch nummer voorgeschoteld, dat invloeden van bands als IWKC heeft en tegen het einde iets meer tempo krijgt en dit wordt gevolgd door "Gestos Y Distancia", waarin Parahelio me opnieuw zo'n schitterend uptempo post-rock nummer voorschotelt, dat na enkele minuten tijdelijk verandert, om dan weer verder te gaan in het tempo waarmee begonnen is.
Het nummer, dat op de B kant van de plaat staat heet "Ha'Adam" en daarin krijg ik een fantastisch afwisselend nummer te horen, dat progressieve rock invloeden en een terugkerend ritme bevat, diverse tempowisselingen heeft, rustig en melodisch klinkt en bij tijd en wijle swingt.

"Surge Evelia, Surge" van Parahelio is een sfeervolle plaat, die 3 verrukkelijke melodische nummers bevat, die ik elke liefhebber van deze muzieksoort en van post-rock kan aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

1 opmerking: