zondag 31 mei 2020

Review: Rabies Babies - Rabies Babies (Damaged Goods Records, 2020) (Punk)

Rabies Babies uit Londen, Engeland, werd in 1999 opgericht en bestaat uit: Lorna, Laura en Tabi.
Ondanks dat de band al zo lang bestaat, verschijnt op 19 juni 2020 hun debuut mini album "Rabies Babies" pas en deze wordt via Damaged Goods Records in een beperkte oplage van 300 stuks als 10" LP, inclusief een sticker, ansichtkaart en magazine uitgebracht.

Het album, dat 6 nummers bevat (3 aan elke kant), start met "Rape Is Rape, Even If The Rapist Is In A Band That You Like", waarin de band in een traag tempo begint, dat al snel iets sneller wordt en ik een lekker in het gehoor klinkend punkrock song te horen krijg, die invloeden van de jaren 80 heeft en aanzet tot dansen, waarna "On Yer Bike" volgt en de band me een fantastische uptempo song voorschotelt, die bij tijd en wijle sneltrein vaart gespeeld wordt en tempowisselingen bevat en "Madhouse" wordt met hoge snelheid gespeeld en heeft tempowisselingen.
Dan krijg ik de nummers van kant B te horen, te beginnen met "Party" en hierin speelt Rabies Babies een heftige song, die een aanstekelijk swingend ritme heeft, waar enkele tempowisselingen in zitten.
In "La La La", een korte song van nog geen 1/2 minuut, laat de band me genieten van een swingende uptempo mix tussen punkrock en hardcore punk en in "I Fought The Floor And The Floor Won" zet de band me opnieuw zo'n uitstekende song voor, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, tempowisselingen bevat en iets over de helft van de song in een hoog tempo gespeeld wordt.

"Rabies Babies" van Rabies Babies is een heerlijke punkrock swingende plaat, die invloeden uit de jaren 70, 80 en 90 bevat en ik kan deze prima schijf, dan ook aan bevelen aan iedere liefhebber van dit genre.
Sorry! Nog geen video beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten