zondag 10 mei 2020

Review: Wolftooth - Valhalla (Ripple Music, 2020) (Hardrock)

Wolftooth uit Richmond, Amerika, werd in 2017 opgericht en bestaat uit: Chris Sullivan - sologitaar en zang, Jeff Cole - sologitaar, Terry McDaniel - basgitaar en Johnny Harrod - drums en zang.
de band bracht op 19 januari 2018 hun debuut album "Wolftooth" als CD met een extra nummer via Ripple Music en als digitale download via Cursed Tongue Records uit, waarna op 13 maart 2020 het digitale nummer "Firebreather" als voorloper van het album "Valhalla" volgde.
Op 22 mei 2020 verschijnt "Valhalla", waarop 10 nummers staan, als LP via Cursed Tongue Records, als cassette via Ice Age Records en als CD en als digitale download via Ripple Music.

Het album begint met "Intro", waarin de band een schitterend rustig stukje muziek ten gehore brengt, dat invloeden van folk bevat, waarna de band "The Possession" in een gemiddeld tempo speelt en me hierin een stevige hardrock song met melodische invloeden laat horen, die enkele prima tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Firebreather", een swingende rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en subtiele tempowisselingen bevat (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), het titel nummer "Valhalla", een lekker in het gehoor klinkende uptempo rock song, die aanzet tot dansen en enkele tempowisselingen heeft en "Fear For Eternity", een stevige uptempo hardrock song, die een terugkerend ritme bevat, invloeden van de jaren 70 rock heeft en swingt.
In "Scylla & Charybdis" schotelt Wolftooth me een geweldige hardrock song, die subtiele tempowisselingen bevat en swingt als een trein, in "Molon Labe" hoor ik de band een aanstekelijke melodische rock song spelen en in "Crying Of The Wolves" krijg ik een afwisselende song met een terugkerend ritme voorgezet, die iets over de helft van de song steviger wordt.
Verder volgen "The Coven", een uptempo song met subtiele tempowisselingen en "Juneau", een fantastische swingende hardrock song, waarbij de muziek aanzet tot dansen.

"Valhalla" van Wolftooth bevat 10 heerlijke rock songs, die swingen en ik kan iedere liefhebber van hardrock deze schijf dan ook aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten