zondag 31 mei 2020

Review: Khana Bierbood - Strangers From The Far East (Guru Guru Brain, 2020) (Psychedelische Pop/ Traditioneel)

Khana Bierbood uit Bangsaen Beach, Thailand, werd in 2012 opgericht en bestaat uit: GOB Yutthana - zang en sologitaar, JAY Rathchanon - basgitaar en achtergrondzang, MO Kittinan - sologitaar, Peep Sirimit - percussie, orgel en keyboards en OHM Chanutpong – drums.
Op 13 augustus 2015 verscheen het digitale nummer "Plankton Bloom" van het mini album "Strange Sound", dat eveneens op deze datum werd uitgebracht.
Hun album "Strangers From The Far East" verscheen 10 januari 2020 als debuut LP in een beperkte oplage van 400 stuks op lichtgevend roze vinyl, als LP op zwart vinyl en als digitale download en is in de Tsubame studio te Tokyo, Japan, geproduceerd door Go Kurosawa van de band Kikagaku Moyo.

Het album, dat 7 nummers bevat, start met "Rustic Song", waarin de band een uitstekende mix van psychedelische rock en surf, die in een rustig temp begint en tegen het einde versneld wordt, waarna "Starshine" volgt en hierin speelt de band een mix van traditionele muziek en pop in een gemiddeld tempo, die invloeden van de jaren 60 muziek heeft.
Daarna volgen "Plankton Bloom", een swingende uptempo jaren 60 gerelateerde beat song, die surf invloeden bevat en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en "Jeanmaryn", een schitterende mix van traditionele muziek en pop, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en lichte psychedelische invloeden heeft.
In "Bad Trip" zet Khana Bierbood me een fantastische swingende rock song voor, die lichte invloeden van garagerock en surf muziek heeft, in "Dusty Lane" krijg ik opnieuw een heerlijke uptempo song voorgezet, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, invloeden van western en traditionele muziek bevat en tempowisselingen heeft en in "Bangsaen Lady" laat de band me nogmaals genieten van een mix van traditionele muziek en licht psychedelische pop, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"Strangers From The Far East" van Khana Bierbood is een lekker in het gehoor klinkend debuut album, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van traditionele muziek, alsmede licht psychedelische pop en surf, dan ook aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren. (luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten