zondag 31 mei 2020

Review: Less Win - Given Light (The Big Oil Recording Company, 2020) (Post-Rock)

Less Win uit Kopenhagen, Denemarken bestaat uit: Casper Morilla Fernández - sologitaar en zang, Patrick Kociszewski - basgitaar en zang en Matthew Moller - drums.percussie, zang en mondharmonica.
De band bracht hun debuut album "Great" op 25 februari 2013 als digitale download uit, die op 10 februari 2013 vooraf gegaan werd door de single "Wired", die via Pad & Pen Records en deze werd op 19 juni 2015 gevolgd door de EP "Further", die via The Big Oil Recording Company als digitale download werd uitgebracht, waarna op 24 juni 2016 het album "Trust" via dit label verscheen als LP op 180 gram zwart vinyl en als dd.
Op 22 mei 2020 bracht de band "Given Light" uit, waarop 10 nummers staan, via The Big Oil Recording Company en ook dit album verscheen zowel op 180 gram zwart vinyl en als dd.
Hierop wordt de band bijgestaan door: Patrick Rathbun - altviool, Frederik Iversen - piano en trombone, Malthe Beck - saxofoon, Mads Lund Egetoft - tenor saxofoon en Erik Kimestad Pedersen - trompet.

Het album start met "Tunnel", waarin de band een heerlijke rock song ten gehore brengt, die een terugkerend ritme heeft en invloeden van noise en post-punk bevat en deze wordt gevolgd door "The Hanging", een uitstekende song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft.
Daarna volgen "Sure I've Been Convinced", een uptempo mix van new wave en post-punk, die een dansbaar ritme heeft, dat iets over de helft van het nummer experimentele jazz invloeden toegevoegd krijgt, "Truths, Like Roses", een uptempo song, die invloeden van experimentele jazz koppelt aan jaren 80 new wave en melodische ritmes en "Root and Branch", een swingende song, die met hoge snelheid gespeeld wordt en lichtelijk chaotisch klinkt.
In "Passion's Puppet" speelt Less Win een vrij rustige song, die subtiele tempowisselingen bevat en invloeden van melodische muziek heeft, in "Man Of My Time" zet de band me een schitterende swingende uptempo punk song voor en in "Putting In The Hours" krijg ik een korte swingende uptempo song voorgeschoteld, die voorzien is van blazers.
Verder volgen "History Of Hope", een geweldige song, die invloeden van new wave, Spaanse muziek, terugkerende dansbare ritmes en pop met elkaar verbindt en "The Wild Desires", een uptempo poprock song, die een mix is van post-rock, new wave en dansbare ritmes en lichte invloeden van de muziek van The Talking Heads bevat.

"Given Light" van Less Win bevat hoofdzakelijk uptempo songs, die veelal een dansbaar ritme hebben en ik kan liefhebbers van post-rock, 80's new wave en rock in het algemeen aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister nar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten