zondag 16 juni 2024

Review: Alain Pire Experience - The Journey (Eigen Beheer, 2024) (Psychedelisch / Rock)

Alain Pire (zang, sologitaar, Hammond orgel, percussie en mellotron) richtte te Marchin, België, zijn trio Alain Pire Experience op, dat verder bestaat uit: René Stock - basgitaar en achtergrondzang en Marcus Weymaere - drums en achtergrondzang.
De band bracht hun debuut album "Cambridge" op 2 februari 2014 in eigen beheer als LP in een zeer beperkte oplage uit en tevens verscheen het album in een beperkte oplage als CD en als digitale download en deze werd gevolgd door: "Songs From The 13th Floor" (1 oktober 2017, beperkte oplage als CD, eigen beheer), "Apex" (24 april 2019, beperkte oplage als CD, eigen beheer) en "Live In Cardigan" (6 maart 2020, beperkte oplage als CD, eigen beheer).
Het live album werd tijdens de festivals Festival Of Psychedelica te Cardigan, Wales op 4 augustus 2018 en 3 augustus 2019 opgenomen, waarbij vermeldenswaardig is, dat de drums in 2019 werd gespeeld door Jeremy Coppens, die tevens de achtergrondzang verzorgt.
De band bracht op 29 augustus 2021 hun album "Purple Skies" uit, dat 9 nummers bevat, via BD Prod Records als CD en als digitale download en deze is op 1 maart 2024 gevolgd door het digitale album "The Journey", dat 10 nummers bevat.

Het album begint met "Tell Me Why?", waarin Alain Pire Experience een swingende uptempop rock song ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme en jaren 60 invloeden heeft en gevolgd wordt door "The Temple", een fantastische psychedelische pop song met een gemiddeld temp en invloeden van de muziek van The Beatles en "Strawberry Fields", een heerlijke poprock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme.
Daarna volgen "A Place To Be", een schitterende licht psychedelische pop song met een gemiddeld tempo en een ritme dat tot dansen aanzet en "Those Were The Days", een geweldige song met een gemiddeld tempo, jaren 60 invloeden en een aanstekelijk ritme.
In het titel nummer "The Journey" zet Alain Pire Experience me een uitstekende dansbare progressieve rock song voor, die invloeden van de jaren 60 muziek heeft, onder andere van "Pictures Of Matchstick Man" van Status Quo, in "Wonderland" laat de band me genieten van een swingende licht psychedelische pop song met ruimtelijke disco invloeden en een dansbaar ritme en in "Summer Days" krijg ik een verrukkelijke jaren 60 gerelateerde song met een gemiddeld tempo voorgeschoteld, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Dan volgen "Getting Better", een lekker in het gehoor klinkende pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Number Nine", een puik uptempo instrumentaal nummer met funk en progressieve rock invloeden, dat swingt als een trein.

"The Journey" van Alain Pire Experience staat vol geweldige rock nummers met psychedelische invloeden waar ik enorm van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van de betere rock dit album met wat mij betreft de uitschieters "Number Nine" en "Wonderland", dat volgens mij hit potenties heeft, dan ook van harte aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie) 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten