zondag 16 juni 2024

Review: Moonseeds - Moonseeds (Sulatron Records / Blown Music, 2024) (Psychedelisch)

In 2002 verscheen via het Nasoni label de LP "Dreamer" als debuut van multi instrumentalist Dave Schmidt, alias Sula Bassana, die alle instrumenten voor zijn rekening nam en bijna alle nummers zelf schreef.
Daarna volgde er een scala aan uitgaves via zijn eigen label Sulatron Records, maar ook bracht hij albums uit via andere labels, zoals: Elektrohasch, Nasoni Records, Pancromatic Records, Headspin, Deep Distance Records en Feral Child Records.
In 2018 kwam Sula in contact met Lex Waterreus, de gitarist van de Australisce band Seedy Jesus en samen met hem en Komet Lulu uit Electric Moon, waarin ook hij zat, deed dit trio enkele dagen jam sessies.
De opnamen hiervan bleven tot 2023 liggen en omdat Lex opnieuw een Europese tour met zijn band maakte, hadden Sula en hij tijd om enige overdubs te maken en de laatste hand aan het album te leggen, waarna krautrock legende Eroc de mastering deed.
Het resultaat van deze jam sessies is te horen op het album "Moonseeds", dat op 28 juni 2024 via Sulatron Records verschijnt als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op gekleurd gerecycled 180 gram vinyl plus download code, als CD in een beperkte oplage van 300 stuks en als digitale download, terwijl het Australische Blown Music het album uitbrengt in een beperkte oplage van 100 stuks op 180 gram groen vinyl, die in een ander hoesontwerp heeft (een zeer speciale!).
Op dit album zijn de muzikanten: Sula Bassana - drums, orgel en mellotron, Komet Lulu - basgitaar en fx en Lex Waterreus - sologitaar, fx, zang en synthbox.

Het album, dat 3 nummers bevat, begint met "Earth", waarin Moonseeds een fantastisch 21 minuten durend psychedelisch nummer met een niet al te hoog tempo speelt, dat invloeden van de begin jaren 70 muziek van Pink Floyd bevat en me daarmee in een lichte trance brengt.
Dan volgt "Sun"een schitterend melodisch nummer met een gemiddeld tempo en licht psychedelische invloeden, die tegen het einde in een traag tempo over gaat.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
In "Moon" krijg ik een verrukkelijk stuk muziek voorgezet, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, ruimtelijke invloeden heeft en een terugkerend ritme bevat.

"Moonseeds" van Moonseeds bevat 3 geweldige psychedelische nummers, waar ik enorm van genoten heb eb ik raad iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook sterk aan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten