zondag 16 juni 2024

Review: Myriad Drone - Arka Morgana (Bird's Robe Records, 2024) (Post-Rock)

Myriad Drone uit Melbourne, Australië bracht op 22 mei 2016 hun debuut album "Myriad Drone" uit als digitale download en deze werd gevolgd door de digitale nummers "All Roads Lead" (12 oktober 2018) en "Arka Morgana" (27 april 2019) en op 18 oktober 2019 bracht de band het album "Arka Morgana" uit, dat op 14 juni 2024 opnieuw is uitgebracht door Bird's Robe Records, dat sinds 2023 het nieuwe label van de band is.
Op dit album speelt de band in de volgende bezetting: Shane Mulholland - sologitaar en zang, Dominic Lewis - sologitaar, Mikey Harland - basgitaar en Frankie Demuru - drums.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Time Enough At Last", waarin Myriad Drone een prachtig post-rock nummer met een vrij langzaam tempo en een terugkerend ritme speelt, dat na enkele minuten iets meer snelheid krijgt en heftiger wordt, waarbij de muziek gaat swingen en dit wordt gevolgd door het titel nummer "Arka Morgana", een uptempo nummer met melodische invloeden en een terugkerend ritme.
Dan volgen "Atonement", een song, die mooi rustig begint en na enkele minuten meer snelheid krijgt, in een hoger tempo over gaat, waarbij de muziek heftiger wordt en metal elementen bevat en "Please, Stand By...", een fantastisch kort uptempo post-metal nummer met een heftige gesproken tekst.
In "Vitreous" zet Myriad Drone me een schitterend nummer met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo voor en in "All Roads Lead" krijg ik opnieuw zo'n uitstekend rock nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme te horen, die invloeden van metal en post-rock heeft.
Dan volgen "Disguidance", een post-rock nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat tempowisselingen heeft en bij tijd en wijle swingt en "Unrequited", een lekker in het gehoor klinkend melodisch nummer, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft.

"Arka Morgana" van Myriad Drone bevat 8 prima post-rock nummers, waar ik erg van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook sterk aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten