zondag 30 juni 2024

Review: Zita Ensemble - Zita Ensemble 2024 (Eigen Beheer, 2024) (Melodische Rock)

Zita Ensemble uit Italië werd in 2003 door Luva Vicenzi - sologitaar, Marco Fortuna - basgitaar, Daniele Veronese - drums en Marcello Consonni - saxofoon opgericht en bestond tot 2009.
De band bracht op 1 januari 2006 hun debuut uit met het album "Volume 1", die via de labels Lizard Records, Pick-up Records en Audioglobe verscheen en deze werd op 1 januari 2007 gevolgd door "Quintet Sessions" (waarop hun nieuwe drummer Fabio Gatti te horen was) (Lizard Records), "Volume 2" (Lizard Records / Eventyr Records, 1 januari 2010) en op 1 november 2014 verscheen de geremasterde versie van "Volume 1" met een ander hoes ontwerp.
Nadat de band was gestopt besloten de leden Luca Vicenzi, Marco Fortuna en Fabio Gatti in 2023 weer bij elkaar te komen en werden er opnamen gemaakt voor het album "Zita Ensemble 2024" dat op 28 juni 2024 als digitale download verscheen en 8 nummers bevat.

Het album begint met "The Wind", waarin Zita Ensemble een prachtig melodisch progressief nummer tn gehore brengt, dat langzaam start, maar na korte tijd iets meer snelheid krijgt en in een hoog tempo eindigt, waarna "Atlantico" volgt en de band een schitterend melodisch nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme speelt.
Daarna volgen "Black Summer", een mooi melodisch nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme en "Dance Tape", een swingend uptempo stuk melodische rock met een aanstekelijk ritme, waarbij stil blijven zitten niet aan de orde is.(luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
In "Us" schotelt Zita Ensemble me opnieuw zo'n uitstekend swingend nummer met aan aanstekelijk dansbaar ritme voor en in "Amigos" laat de band me genieten van een heerlijk nummer met en aanstekelijk dansbaar stuk muziek, dat een gemiddeld tempo heeft.
Dan volgen "Lipstck", een verrukkelijk swingend uptempo nummer met een vrolijk dansbaar ritme en "Sunday", een lekker in gehoor klinkend nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme.

"Zita Ensemble 2024" van Zita Ensemble is een puik album met heerlijke melodische muziek, waar ik erg van genoten heb en ik reed iedere liefhebber van dit genre dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten