zondag 2 juni 2024

Review: Doctors Of Space - Adventures In The Deep Dark Seas Of Sound (Eigen Beheer, 2024) (Krautrock / Experimenteel)

Doctors Of Space is een duo, dat bestaat uit: Dr Space - analoge, digitale en modulaire synthesizers, mellotron en Hammond orgel en Dr Martin Weaver - solo- en basgitaar en drums programmering.
Het duo brengt vanaf 23 december 2019 hun muziek uit en in juni 2024 verschijnt hun album "Adventures In The Deep Dark Seas Of Sound" in een beperkte oplage van 100 stuks als CD, die 4 nummers bevat en hierop wordt het duo bijgestaan door Luis Simões - gong.

Het album start met "Part One", waarin Doctors Of Space in een langzaam tempo begint, om na korte tijd over te gaan een schitterend stuk krautock dat doorspekt is van  ruimtelijke elementen en een licht hypnotiserend terugkerend ritme en iets over de helft van het nummer verandert in een stuk progressieve rock, dat enkele minuten voor het einde een experimenteel karakter krijgt.
Daarna volgt "Part Two", dat na een experimenteel ruimtelijk begin verandert in puik uptempo krautrock nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "Part Three" krijg ik opnieuw een experimenteel begin voorgezet, dat na 6 minuten verandert in een ander stuk muziek waar dance invloeden en een licht hypnotiserend terugkerend ritme in zitten.
Dan volgt "Part Four", een vrij traag nummer met een terugkerend ritme, ruimtelijke elementen, experimentele en lichte melodische invloeden, die abrupt stopt waardoor ik de indruk krijg, dat het nummer nog niet afgelopen was.  

"Adventures In The Deep Dark Seas Of Sound" is een uitstekende CD met prima krautrock en experimentele nummers, waar ik erg van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van deze genres deze schijf dan ook zeer aan.




Sorry! Nog geen video beschikbaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten