zondag 16 juni 2024

Review: Dumbo Tracks - Move With Intention (Bureau B Records, 2024) (Elektro / Dance)

Dumbo Tracks uit Keulen, Duitsland is het project van producer Philipp Janzen (synthesizer), die samen met diverse medewerkers muziek maakt.
Op 28 oktober 2022 bracht hij zijn debuut album "Dumbo Track" uit als LP en als digitale download via Italic Records en op 21 juni 2024 verscheen de opvolger daarvan, getiteld "Move With Intention", die via Bureau B Records als LP in een beperkte oplage op blauw vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download werd uitgebracht.
Op dit album wordt hij bijgestaan door: Rubee Fegan - zang (track 1, 4, 6(5*) en 8), Marker Starling - zang, elektrische piano en orgel (track 2), Nothhingspecial - zang, synthesizer en basgitaar (track 3 en 9), Ada - zang (5)(7*) en Portable - zang (track 7)(6*) (LP volgorde; * CD volgorde).

Het album, dat 9 nummers bevat, start met "Daughter Of Flood", waarin Dumbo Tracks een uitstekend elektro nummer met een gemiddeld tempo en jaren 60 invloeden ten gehore brengt, dat een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "Slow Despair", een heerlijke dansbare song met een gemiddeld en een zonnig klinkend ritme met lichte reggae elementen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "What If", een puik stukje dance muziek dat na enkele minuten tijdelijk in een langzamer tempo over gaat, om korte tijd later terug te keren in het begin tempo en ritme.
Daarna volgen "CPR", een prima elektro song met een gemiddeld tempo en een dansbaar terugkerend ritme, "Mahnung", een lekker in het gehoor klinkende song met een gemiddeld tempo, een gesproken tekst en een aanstekelijk dansbaar ritme en in het titel nummer "Move With Intention", een song met een niet al te hoog tempo, een terugkerend ritme en subtiele tempowisselingen.
In "Mica" zet Dumbo Tracks me een prachtig nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend dansbaar ritme voor, in "A Naked Star" krijg ik een fantastische song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme te horen, die een gesproken tekst heeft en in "My Eyes Won't Close" laat de band me genieten van een geweldige song met elektro invloeden, een dansbaar ritme en een gemiddeld tempo.

"Move With Intention" van Dumbo Tracks staat vol schitterende dance en elektro songs waar ik zeer van genoten heb en ik raad liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook van harte aan. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten