maandag 18 juli 2016

Review: Vibravoid - In-A-Gadda-Da-Vida (Fruits De Mer Records, 2016) (Psychedelisch)

Vibravoid werd in 19990 te Düsseldorf, Duitsland opgericht en bestaat uit: Christian Koch - zang en sologitaar, Dario Treese - orgel en Frank Matenaar - drums.
De band heeft zich laten inspireren door onder andere (een vroege) Pink Floyd, Electric Prunes, Strawberry Alarm Clock, Spaceman 3 en talloze andere psychedelische progressieve rock bands.
Sinds 2000 heeft Vibravoid diverse LP's en CD's uitgebracht via verschillende labels, zoals: Triggerfish, Nasoni, Anzitisi Records, Krauted Mind Records, Herzberg Verlag en Sulatron.
Nadat ze begin 2013 hun eigen label Stoned Karma hebben opgericht, verschijnen daarop hun platen, maar ook staat de band met een nummer ("Nearby Shiras", een cover van Kalacakra) op de LP Head Music van het Fruits De Mer Records label en is er een 7" vinyl single uitgebracht via dat zelfde label uit Engeland, die 3 covers bevat.
De band staat op het "14th Dream Of Dr.Sardonicus" festival te Cardigan, Wales, dat van 5 tot 7 augustus plaats vindt en georganiseerd wordt door Fruits De Mer Records, waarbij één van de live nummers ongetwijfeld hun nieuwe 7" gekleurde vinyl single met klaphoes, "In-A-Gadda-Da-Vida", is, die 9 augustus 2016 in beperkte oplage verkrijgbaar zal zijn en via Fruits De Mer Records uitgebracht wordt.

De single, een cover van de Iron Butterfly song uit 1968, die ongeveer 15 minuten duurt, is in tweeën opgesplitst en in "In-A-Gadda-Da-Vida Part 1" krijg ik een natuurgetrouwe uitvoering van dit geweldige nummer te horen, die op kant B, in "In-A-Gadda-Da-Vida Part 2" een vervolg krijgt en ook dit deel wordt op perfecte wijze uitgevoerd en alleen door de stem van Christian is te horen, dat het hier om een cover gaat.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

Vibravoid heeft met "In-A-Gadda-Da-Vida" opnieuw bewezen een van de beste psychedelische bands van Duitsland te zijn en ik kan elke liefhebber van zestiger jaren muziek deze single dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten