maandag 4 juli 2016

Review: West, Space & Love - Vol.II (Space Rock Productions, 2016) (Krautrock / Oosters / Progressieve Rock)

West, Space & Love, uit Denemarken, namen hun eerste album in oktober 2009 op, waarna het in 2012 verscheen.
Voor hun album "Vol.II" gingen ze van 4 tot 6 december 2015 de Sharda Music Studio, Mediaverkstan en Root Rock Studio te Stockholm in, om dit met enkele gastmuzikanten op te nemen.
De instrumenten, die hierbij gebruikt werden zijn: West - Roland SH1000, Vermona synthesizer, Arturia minibrute SE, Elka rhapsody 490, Doepfer dark time, cajon, ki-gonki, qaraqab, zang, spring drum, Elka rhapsody 490, cuica, Space - Custom modular synthesizer, Korg monotron, Oscar en Roland SH1000 en Love - drums, cajon, ki-gonki, qaraqab, zang, spring drum, Roland SH1000 en cuica en tevens spelen: Jonathan Segel - viool, Moa Danielson - santoor en Mathias Danielsson - delay pedaal op het album mee.
"Vol.II" verschijnt op 10 juli 2016 zowel op LP in een gelimiteerde oplage van 600 stuks, waarvan er 120 stuks op doorzichtig vinyl, 180 op wit vinyl en 300 op zwart vinyl worden geperst en op CD in een beperkte oplage van 500 stuks en bevat 7 nummers.

Kant A start met "Floyd's Dream", waarin ik de band een schitterend hypnotiserend krautrock nummer in een niet al te hoog tempo hoor spelen, dat gevolgd wordt door "Khan Paan", een fantastisch Oosters nummer, waarin, door het gebruik van de sitar en santoor, sterke invloeden uit India in horen zijn.
Daarna schotelt de band me "2002" voor en hierin hoor ik de band een melodisch wild west nummer spelen, waarin het ritme vrij hoog is en "Pig In Space" zet de band me een experimenteel stukje spacerock voor, waarbij de synthesizer en drums de belangrijkste rol vervullen, terwijl de basgitaar er tussen door speelt.
De B-kant begint met het Oosters getinte "Øscilations In D Minor" en ook in dit nummer laat West, Space & Love me genieten van een geweldig stukje Indiase muziek, dat na enkele minuten een licht hypnotiserend ritme krijgt, waarna de band de muziek versneld en er een verrukkelijk nummer ontstaat. (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
In "Anybody Out There" zet de band me een rustig licht hypnotiserend ruimtelijk krautrock nummer voor, dat in een monotoon ritme gespeeld wordt en in "Time Compression" krijg ik een uitstekende mix van progressieve rock, ruimtelijke en Oosterse muziek voorgezet, die in een rustig tempo gespeeld wordt.

"Vol.II" van West, Space & Love is een genot om te beluisteren, waarbij de muziek niet in een bepaald hokje te stoppen is en door de diversiteit een aanrader voor liefhebbers van krautrock, spacerock, progressieve rock en Oosterse sitar muziek.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten