zondag 8 december 2019

Review: Brothers Of Metal - Emblas Saga (AFM Records, 2020) (Melodische Hardrock / Folkrock)

Brothers of Metal werd in 2012 te Birka, Zweden, opgericht en bestaat uit: Ylva Eriksson - zang, Mats Nilsson - zang, Joakim Lindbäck Eriksson - strijdkreten, Dawidte Birka Grahn - sologitaar, Pähr Nilsson - sologitaar, Mikael Fehrm - sologitaar, Emil Wärmedal - basgitaaqr en Johan Johansson - drums en aambeeld.
De band bracht hun debuut album "Prophecy Of Ragnarök” op 1 april 2017 in eigen beheer via Independent als digitale download uit en deze werd in 2018 opnieuw als CD uitgebracht via de labels Valhall Music, Fono en AFM Records, die het album tevens in een beperkte oplage van 150 stuks als LP op rood/zwart gespetterd, 150 stuks op blauw/geel gespetterd, 400 stuks doorzichtig rood en als zwart vinyl liet persen.
Hun tweede album "Emblas Saga", dat 13 nummers bevat, verschijnt op 10 januari 2020 via AFM Records in een beperkte oplage van 1000 stuks als Boxset, bevattende een digipack CD, een boekje met informatie, een met de hand gesigneerde kaart, een certificaat van echtheid en een leren kaphandschoen / polsband met Brothers Of Metal-logo in reliëf.
Ook wordt het album in een beperkte oplage van 100 stuks als 2LP op doorzichtig groen/wit gespetterd, in een beperkte oplage als 2LP op rood en in een beperkte oplage als 2LP op doorzichtig vinyl geperst, die eveneens via AFM Records verschijnt.

Het album begint met "Brood Of The Trickster", waarin de band een fantastisch kort zwaar klassiek aandoend filmmuziek nummer ten gehore brengt, waar een gesproken tekst in zit, die gevolgd wordt door "Powersnake", een geweldige uptempo mix van folk en hardrock, die lichte gothische invloeden heeft en swingt, waarna "Hel" volgt en de band een swingende melodische rock song speelt, die diverse tempowisselingen bevat en invloeden uit folk en heavy metal bevat.
Daarna volgen "Chain Breaker", een schitterende snelle heavy rock song, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en swingt als een trein, "Kaunaz Dagaz", een mooie mix van folk en hardrock, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en melodische invloeden plus een aanstekelijk ritme heeft.
In "Theft Of The Hammer" speelt de band nogmaals zo'n heerlijke swingende mix, die een aanstekelijk dansbaar ritme en enkele tempowisselingen bevat en in "Weaver Of Fate" zet Brothers Of Metal me een prachtige folk song in een gemiddeld tempo voor, die hardrock invloeden heeft.
Dan volgen "Njord", waarin de band opnieuw een swingende dansbare uptempo mix maakt van folk en hardrock (luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie), het titel nummer "Emblas Saga", een uitstekende uptempo song, die diverse tempowisselingen bevat en lichte gothische invloeden heeft en "Brothers Unite", een verrukkelijke melodische hardrock song, die tempowisselingen heeft, een aanstekelijk ritme en folk invloeden bevat.
Verder hoor ik "One", een rock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, waarbij ik de zanger nogal schor vindt klinken, "Ride Of The Valkyries" en hierin laat de band me genieten van een lekkere swingende uptempo mix van folk en hardrock, die invloeden van de muziek van The Real McKenzies heeft en "To The Skies And Beyond", een uptempo symfonische rock song, die enkele tempowisselingen heeft, een aanstekelijk ritme bevat en swingt.

"Emblas Saga" van Brothers Of Metal is een geweldige plaat om te beluisteren en staat vol lekkere swingende mixen van folk en hardrock met symfonische invloeden en ik kan elke liefhebber van folk-, hardrock en symfonische rock deze schijf dan ook van harte aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten