zondag 8 december 2019

Review: The DogHunters - Splitter Phased Naked (Tonzonen Records, 2019) (Pop)

The DogHunters uit Keulen, Duitsland, bestaat uit: Max (Micky Fingers) - zang, Stefan (Schnittlauch Steve) - sologitaar, Markus (Marquito Ferrero) - sologitaar, Clemens (Miami Vince) - basgitaar en Paul (Van Heuß) - drums.
De band bracht op 30 juni 2019 hun debuut EP "The Shit Singles" als CD en digitale download uit en op 6 december 2019 verschijnt hun album "Splitter Phased Naked" als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op 180 gram fel blauw vinyl en tevens als CD en digitale download via Tonzonen Records.

Het album, dat 12 nummers bevat, begint met "The Ongoing Story of Rodrigo Amazonas Jah Experience", waarin de band een licht psychedelische pop song speelt, die invloeden van de jaren 70 herbergt en deze wordt gevolgd door "Peanut Butter Way", een swingende rock song, die diverse tempowisselingen heeft en invloeden van bluesrock bevat.
Daarna volgen "How Do You Know", een heerlijke pop uptempo song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, "T4", een uitstekende dansbare song, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en licht invloeden uit de funk bevat, "Hitchiker", een uptempo jaren 60 gerelateerde beat song met een aanstekelijk ritme (luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie) en "Make It Happen (Love in Vain)", een mix van een progressieve rock song en pop, die enkele tempowisselingen heeft.
Het eerste nummer van kant B heet "Beat Me Up" en hierin speelt The DogHunters een swingende uptempo pop song met lichte disco invloeden, die zeer dansbaar is, waarna "Lost In System" volgt en ik een prima mix van reggae en pop voorgezet krijg, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In "Blue Remix" hoor ik een mooie rustige pop song met ruimtelijke invloeden uit psychedelische muziek en in "Garden Of Eden" speelt de band een prachtige rustige pop song, die een terugkerend ritme bevat.
Verder hoor ik de single "Love And Let Go", een dansbare pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en "Miss Lona", een lekker in het gehoor klinkende pop song, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en net voor het einde ruimtelijke invloeden krijgt.

"Splitter Phased Naked" van The DogHunters is een prima plaat, die vol uitstekende pop songs staat en ik kan liefhebbers van de betere pop, dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten