zondag 15 december 2019

Review: Mark Ebatta's Tribe - Mark Enbatta's Tribe (Bambalam Records, 2019) (Rock)

Mark Ebatta uit Chalon-Sur-Saône, Frankrijk, is de enige overgebleven muzikant van de Franse band, The Vietnam Veterans, die in 1982 werd opgericht en nadat zijn vriend Lucas Trouble, die eveneens in The Vietnam Veterans speelde, in 2016 overleed, besloot hij de naam niet meer te gebruiken.
Nadat de band in 1987 uit elkaar was gegaan, maakten ze nog wel samen muziek en traden onder andere op onder de namen: The Curanderos, The Late Veterans, The Veterans, The Vietnam Chain, The Smiling Droopies, The Thyrd Twin en The Gitanes.
Tegenwoordig treedt hij op met zijn nieuwe band, Mark Ebatta's Tribe, waarin ook 2 ex-leden van The Vietnam Veterans actief zijn en deze bestaat uit: Mark Enbatta - zang en sologitaar, Peter Mc Connel - sologitaar, piano en achtergrondzang, Eric Jeulin - basgitaar en Erik Lenoir - drums.
Op 25 oktober 2019 verscheen hun album "Mark Enbatta's Tribe", waarop 14 nummers staan als LP, CD en digitale download via Bambalam Records en hierop speelt Gil (sologitaar) in 1 nummer mee als gastmuzikant.

Het album begint met "Victim And Culprit", waarin de band een geweldige licht psychedelische song speelt, die progressieve rock en invloeden van de muziek van David Bowie heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Bankers And Lawyers", een uitstekende uptempo rock song, die een aanstekelijk ritme heeft en aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Minor Chords", een mooie, vrij rustige, mix van country en pop, "I’m A Fake", een fantastische uptempo bluesrock song, die boogie invloeden bevat en swingt als een trein en "Wake Up", een heerlijke dansbare poprock song met een aanstekelijk ritme, met een hoog meezing gehalte.
In "Get Out Of My Face", zet de band me een rock song voor, die diverse tempowisselingen bevat en een terugkerend ritme heeft en in "Keep Searchin'" zet Mark Ebatta's Tribe me een geweldige cover van dit nummer van Del Shannon voor, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Op Kant-B volgen "Bubblesex", een schitterende aanstekelijke dansbare song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, "Lucky Man", een swingende rock song, die aanzet tot dansen en "The Cliff", een schitterende song, die een aanstekelijk ritme heeft en aanzet tot dansen.
Dan zet de band me "Inside Outside" voor en krijg ik opnieuw een swingende rock song te horen, die een licht hypnotisch ritme heeft, Spaanse invloeden bevat  en tevens licht psychedelisch klinkt, waarna "Senses" volgt en ik een korte snelle garagerock song voorgeschoteld krijg.
Verder speelt de band "Down To The Lake", een stevige rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "Heartwood", een progressieve rock song, die swingt en invloeden van de jaren 70 muziek heeft.

"Mark Enbatta's Tribe" van Mark Enbatta's Tribe is een swingende plaat, die uptempo rock songs bevat, die zeer dansbaar zijn en invloeden van progressieve rock bevatten en ik kan liefhebbers van deze genres dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten