zondag 8 december 2019

Review: Seagulls - Regg'Roll (Starman Records, 2019) (Reggae / Poprock)

Seagulls uit Oudenburg, België, werd in 2015 opgericht en bestaat uit de broers Sil - zang, sologitaar, percussie, mondharmonica en stompbox, Bavo - basgitaar en Ward Meeus - zang, percussie, gitaar en ukelele.
De band bracht in 2017 hun debuut EP "Seagulls" via Starman Records uit en deze werd op 13 juli 2018 gevolgd door de digitale single "The City" (Starman Records), waarna op 31 mei 2019 de digitale single "Dirty Moustache" verscheen en deed diverse optredens in verschillende landen, zoals: Australië, Engeland en Nederland.
Op 20 september 2019 bracht Starman Records hun EP "Regg'Roll", waarop 6 nummer staan, in een beperkte oplage als CD en als digitale download uit.

Het eerste nummer van het album is de single "The City", waarin de band een heerlijke swingende mix speelt van reggae en pop, die zeer dansbaar is en gevolgd wordt door het titel nummer "Regg'Roll", een dansbare reggae song met lichte invloeden van rock.
Daarna volgt de single "Dirty Moustache", een schitterende swingende rock song met lichte reggae invloeden en een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen.(luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie)
Ook in "Southern Girls" speelt de band weer een uitstekende uptempo mix van rock en reggae en in "Rover" krijg ik een mooie, vrij rustige, pop song met country invloeden voorgezet.
Als laatste nummer volgt "Banana" en hierin schotelt de band me nogmaals een lekkere dansbare reggae song voor, waarbij stil zitten niet aan de orde is.

"Regg'Roll" van Seagulls staat vol lekker in het gehoor klinkende reggae songs, die van begin tot eind swingen en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten