zondag 22 december 2019

Review: Las Cobras - Selva (Fuzz Club Records, 2020) (New Wave / elektro / Psychedelische Rock)

Las Cobras werd in 2016 te Canelones, Uruguay opgericht en bestaat uit: Sofia - zang, Leandro - zang en keyboards, Diego - drums, Darío - basgitaar en Joey - sologitaar.
De band bracht hun debuut album "Temporal” op 19 mei 2017 via Fuzz Club Records uit en deze wordt op 10 januari 2020 gevolgd door hun tweede album "Selva", dat eveneens via Fuzz Club Records verschijnt en van dit album is de single "Evil In Your Eyes" op 11 december 2019 verschenen.

Het album, dat 9 nummers bevat, begint met "Voices", waarin de band een prachtig licht psychedelisch melodisch instrumentaal nummer ten gehore brengt, dat in een vrij rustig tempo wordt gespeeld en gevolgd wordt door "Down Low", een heerlijke rustige mix van elektro en new wave, die een terugkerend ritme bevat.
Daarna volgen "Misterio", een uitstekende mix van elektro, new wave en psychedelische rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend ritme bevat, de single "Evil In Your Eyes", een geweldige swingende elektro song met een terugkerend ritme en psychedelische invloeden (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en "Lo Hacemos Mal", een mix van psychedelische rock en new wave, die een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In "Ida" schotelt Las Cobras me een verrukkelijke psychedelische song voor, die een licht hypnotiserend duister ritme heeft en in "Llamarás Mi Nombre" krijg ik een aanstekelijke song te horen, die invloeden uit progressieve rock heeft, een dansbaar ritme bevat en swingt.
Dan volgen de titel song "Selva", een lekkere mix van western, psychedelische rock en elektro, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk terugkerend ritme bevat en "The Color Of Dawn", een mooie rustige melodische psychedelische song, die iets over de helft van het nummer verandert en over gaat in psychedelisch terugkerend ritme, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"Selva" van Las Cobras staat vol schitterende psychedelische nummers, waarmee de band me van begin tot eind in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan deze schijf dan ook aanbevelen aan hen, die van psychedelische muziek, new wave en elektro houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten