zondag 15 december 2019

Review: Franti MM - Franti MM (Lizard Records, 2019) (Pop / Elektro)

Stefano Giaccone - saxofoon en sologitaar en Gianluca Della Torca - sologitaar begonnen begin 2000 samen te spelen, waarna Giovanna Mais - zang in 2016 bij het duo kwam en recent sloot ook Jacopo Della Torca - drums zich bij hen aan en speelt de band uit Turijn, Italië, onder de naam Franti MM.
Op 15 november 2019 verscheen hun debuut album "Franti MM", via Lizard Records als CD en via Mexicat Records als digitale download.

Het album bevat 14 nummers en begint met "Mi Manchi", een kort eentonig startend nummer, waarbij gitaar en zang een belangrijke rol spelen, dat gevolgd wordt door "Non Cercarmi", een heerlijke swingende punkrock song, die met hoge snelheid gespeeld wordt en "Intermezzo N 1", waarin ik 18 seconden een gesproken stukje hoor.
Daarna volgen "Nel Giorno Secolo", een mooie rustige song met lichte jazz invloeden, "Napoli Centrale Torino P.N.", waarin de band eveneens een prachtig rustig nummer speelt, dat jazz invloeden heeft en "Intermezzo N 2", dat slechts 12 seconden duurt en ook dit is weer een gesproken nummer.
In "Transmission" zet Franti MM me een cover van het Joy Division nummer voor en hierin krijg ik een geweldige elektro song te horen, die swingt en op het einde krijgt ook "This Is Not A Love Song" van P.I.L. nog even aandacht, in "Come Un Fiore" begint de muziek met een soort intro, om na korte tijd over te gaan in een schitterende uptempo elektro song en in "Jazz Per Stranieri" krijg ik eerst weer een gesproken stukje te horen, waarna de muziek invalt en de band een heerlijk rustig gesproken nummer ten gehore brengt.
Dan volgen "Deserto", een prima pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, maar door de niet synchrone zang lichtelijk chaotisch klinkt en dit nummer wordt gevolgd door "Intermezzo N 3", waarin de band nogmaals een gesproken stukje laat horen.
Verder hoor ik de Secret Stars cover "Some Sinatra", een uitstekende rustige pop song, "Il Tempo Dei Baci Come Rosse Ciliege Profumate", een nummer, waarin zang en gesproken woord door elkaar worden gehusseld, wat een verrassend resultaat oplevert, om iets over de helft van het nummer te veranderen in een solo  gezongen nummer en "Io Nella Notte", een verrukkelijke rustige popsong, waarin de zang alleen door gitaarspel begeleidt wordt.

"Franti MM" van Franti MM is een uitstekende CD, die lekkere muziek bevat, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van pop en elektro dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten