zondag 15 december 2019

Review: Motorjesus - Live Ressurection (Drakkar Records, 2019) (Hardrock)

Motorjesus werd in 2004 te Mönchengladbach, Duitsland opgericht en bestaat, na diverse bandbezetting wisselingen, tegenwoordig uit: Chris "Howling" Birx - zang, Andy Peters - sologitaar, Patrick Wassenberg - sologitaar, Dominik Kwasny - basgitaar en Philipp Kohout - drums.
De band bracht in 2006 hun debuut album "Deathrider" via Locomotive Records als CD en digitale download uit en deze werd in 2011 via Drakkar Records opnieuw als CD uitgegeven.
Vervolgens bracht de band in 2009 de digitale EP "100.000 Volt Survivor" in eigen beheer uit en daarna verschenen: "Wheels Of Purgatory" (2010, Drakkar Records, digitale download, CD, LP en beperkte oplage op oranje vinyl), "Dirty Pounding Gasoline" (2011, Drakkar Records, dd, CD en LP beperkte oplage marmer gevlamd vinyl), "Electric Revelation" (2014 Drakkar Records, dd, CD en LP beperkte oplage bruin gespetterd vinyl), "Race To Ressurection" (2018, Drakkar Records, dd, CD en 2LP beperkte oplage) en op 20 december 2019 brengt Drakkar Records het album "Live Ressurection" als dd, CD uit en in februari 2010 komt het album, dat 19 nummers bevat, ook in een beperkte oplage als 2LP op goud kleurig vinyl uit.

Het eerste nummer van het album heet "Intro", waarin het geluid van het publiek te horen is, dat na een halve minuut doorbroken wordt, als de band hun optreden start met "Tales From The Wrecking Ball", een uitstekende heavy rock song, die in een hoog tempo mijn gehoorgang in gespeeld wordt en enkele tempowisselingen bevat, waarna "Motor Discipline" volgt en de band een lekker in het gehoor klinkende rock song ten gehore brengt, die diverse subtiele tempowisselingen heeft en dit nummer loopt, na een korte aankondiging, over in "King Collider", een stevige swingende uptempo hardrock song.
Daarna volgen "The Dead Army", dat start nadat de band het publiek aanspoort om te gaan zuipen en hierin krijg ik nogmaals zo'n heerlijke uptempo rock song voorgeschoteld, waarna er weer een aankondiging voor het volgende nummer volgt, die "Karate Interlude" heet en deze wordt gevolgd door "Fist Of The Dragon", eveneens een uptempo rock song, die aanzet tot headbangen en "Fuel The Warmachine", waarin de band me een swingende stevige uptempo hardrock song voorzet, die een aanstekelijk ritme heeft, waarna het de beurt is voor "Re-Ignite" en daarin gaat de band verder met het maken van uptempo rock, die swingt.
In "King Of The Dead End Road" speelt Motorjesus weer zo'n uptempo song, in "Back In The Action Car" vervolgt de band deze weg en krijg ik nogmaals een uptempo rock song te horen, in "Destroyer" laat de band me genieten van nog zo'n heavy metal song en in "The Damage" verandert daar niets aan.
Dan volgen "The Howling", waarin de band nog maar eens een swingend uptempo nummer speelt, "Return Of The Demons", een fantastische rock song, die weer met hoge snelheid gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft en "A New War" is eveneens een geweldige uptempo rock song, die enkele tempowisselingen bevat.
Verder volgen de toegiften "Motorjesus" en daarin gaat de band nog steeds verder met het maken van rock, die met hoge snelheid gespeeld wordt en "Dirty Pounding Gasoline", die in het het zelfde tempo ten gehore gebracht wordt.
Het laatste nummer is "Outro" en hierin is het geluid van het aanwezige publiek weer te horen, dat begeleid wordt door een hardrock cover van de pop song "Old Man" van Niel Young.

"Live Ressurection" van Motorjesus bevat het hele concert van de band en staat barstensvol energieke hardrock songs, die uitstekend door zanger Birx aan elkaar gepraat worden.
Hoewel ik persoonlijk vind, dat er te weinig variatie in de muziek zit, kan ik liefhebbers van deze muzieksoort deze CD (2LP) desondanks zeer aanraden.
Helaas nog geen video beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten