zondag 1 december 2019

Review: Timelost - Don't Remember Me For This (Golden Antenna Records, 2019) (Grunge / Melodische Rock)

Timelost uit Philadelphia, Amerika, werd in juni 2017 opgericht en bestaat uit: Shane Handal - zang, solo- en basgitaar en geluiden en Grzesiek Czapla - drums, basgitaar, gong, tamboerijn en geluiden.
De band bracht op 26 juni 2018 hun debuut EP "2018 Demo" uit in een zeer beperkte oplage van 100 stuks als cassette en als digitale download.
Op 25 oktober 2019 verscheen hun album "Don't Remember Me For This" in een beperkte oplage van 250 stuks op zwart/rose vinyl, in een beperkte oplage van 100 stuks als CD, in een beperkte oplage van 100 stuks als cassette, als LP + T-shirt, als LP + T-shirt met lange mouwen, als CD + T-shirt, als CD + T-shirt met lange mouwen en als digitale download, waarop basgitarist Tony DiDonato in de band is opgenomen en Timelost wordt op het album in 1 nummer bijgestaan door zangeres Sarah Schimineck.

Het album, dat 11 nummers bevat, start met "Timelost", waarin de band een swingende uptempo rock song ten gehore brengt, die een mix is van grunge en melodische ritmes en dit nummer wordt gevolgd door de single "Lysergic Days", een heerlijke grunge song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele subtiele tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat.
Daarna volgen "Nausea Curtains", een afwisselende uptempo song, die invloeden van hardrock en grunge heeft, de titel song "Don't Remember Me For This", een prachtige melodische uptempo rock song en "The River Broke Us", een uitstekende melodische rock song met diverse tempowisselingen.
In "Life Avoider" speelt Timelost opnieuw zo'n melodische rock song, waar diverse tempowisselingen in zitten, in "Heart Garbage" krijg ik een verrukkelijke mix van grunge en punk voorgezet, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt, die door loopt in "Closure Is Expensive" en hierin laat de band me opnieuw genieten van een vrij snelle melodische rock song.
Verder hoor ik "It Only Hurt Once", een mix van grunge en rock, die diverse tempowisselingen bevat, "I Know Cementaries", waarin de band nogmaals een melodische rock song speelt, die tempowisselingen heeft en "Cryptoorchid", een experimenteel psychedelisch startende nummer, dat na korte tijd verandert in een geweldige swingende rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is.

"Don't Remember Me For This" van Timelost staat vol uptempo nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook aanbevelen aan elke liefhebber van grunge en melodische rock.(luister naar het album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten