zondag 24 november 2019

Review: Double Nelson - Erreur 89450 (Atypeek Music / La Face Cachée, 2019) (Krautrock)

Double Nelson uit Nancy, Frankrijk werd in 1986 opgericht en bestaat uit: Pascal Hubert - zang, solo- en basgitaar, elektronica en drums en Catherine (alias Gaze) - zang, solo- en basgitaar, elektronica en drums
Het duo bracht hun digitale debuut album "Ceux Qui L'ont Fait" op 1 januari 1989 uit en deze werd gevolgd door de digitale albums: "Mange, Mange, Mange" (1 januari 1992), "Des Nouvelles  Du Fond" (1 januari 1994), "Double Nelson" (EP, 1 januari 1996), "Le Grand Cornet"  (1 januari 1997), "Indoor" (! januari 1999), "Vs.Double Nelson" (1 januari 2003), "Pousser La Voiture" (1 januari 2007), "Un Sentiment Étrange" (1 april 2013) en "Erreur 89450", dat 7 juli 2019 verscheen en op 16 november 2019 verscheen "Erreur 89450", waarop 14 nummers staan, via Atypeek Music /  La Face Cachée ook als LP en CD en tevens als digitale download.

Het album begint met "Deep Way", waarin het duo een fantastische rock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een licht hypnotiserend ritme bevat en gevolgd wordt door "Oooh à cà", een geweldig instrumentaal rock nummer met krautrock en noise invloeden, waarna ik "Love Boat" hoor en hierin speelt het duo een heerlijke krautrock gerelateerde song met een terugkerend ritme in een gemiddeld tempo.
Daarna volgen "Keep Cool", een uitstekende rock song met enkele tempowisselingen, een swingende dansbare song, getiteld "Roundup", die een aanstekelijk ritme heeft en "Vous Allez Tous ...", een swingende eentonige rock song met post-krautrock invloeden.
In "We Got Style" speelt Double Nelson een licht hypnotiserende mix van krautrock en noise met enkele subtiel tempowisselingen, in "Gaze Tond" zet het duo me een kort eentonig instrumentaal nummer voor en in "We Work" hoor ik een lekkere mix van pop en eentonige ritmes, waar experimentele geluiden in zitten .
Dan volgen "Saxman", een verrukkelijke swingende post-krautrock song met een terugkerend ritme, "A Spoon To The Moon", een uptempo rock song, die een terugkerend ritme heeft en swingt en "T'en Auras Pas", dat experimenteel begint en over gaat in een swingend licht hypnotiserend krautrock nummer.
Verder hoor ik "Protect", een uptempo song met dansbare invloeden uit bluesrock, noise en elektro en "I'm Not In Love", een prachtige rustige zware eentonige song, die avant-garde en experimentele invloeden heeft.

"Erreur 89450" van Double Nelson  is een uitstekende plaat, die weliswaar niet voor een groot publiek toegankelijk zal zijn, maar voor hen, die er notie van nemen, zal er volop te genieten zijn.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten