zondag 3 november 2019

Review: ZAC - ZAC (Damaged Goods Records, 2019) (Pop)

ZAC uit Rome, Italië bestaat uit: multi-instrumentalist Tiziano Tarli, Lorenzo Moretti - sologitaar, Emanuele Sterbini - basgitaar en Pablo Tarli - drums.
De band brengt 15 november 2019 hun debuut album "ZAC", via Damaged Goods Records, in een beperkte oplage van 1000 stuks uit als LP, waarvan er 300 op doorzichtig wit, 300 op geel en 400 op zwart vinyl worden geperst, als CD en als digitale download en deze wordt vooraf gegaan door de single "I Got Something In My Mind", die 11 oktober 2019 is verschenen.

Hat album bevat 10 nummers, waarvan het eerste "Count On Me" heet en daarin zet de band me een heerlijke vrolijk klinkende pop song voor, die diverse tempowisselingen bevat, een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en aanzet tot dansen en gevolgd wordt door "Not Anymore", eveneens een lekkere swingende pop song, die invloeden van de jaren 80 powerpop bands heeft en zeer dansbaar is.
Daarna volgen "What If You Don't", een mooie uptempo pop song met een vrolijk aanstekelijk ritme, waarbij stil zitten niet mogelijk is en "Superhero" en ook hierin speelt de band weer zo'n geweldige swingende aanstekelijke song, die vrolijkheid uitstraalt en zeer dansbaar is.
In "There She Goes Again" zet ZAC me nogmaals een uptempo dansbare song voor, die enkele tempowisselingen bevat en in "Stay Up All Night" krijg ik een prima powerpop song voorgeschoteld, die swingt.
Dan is het de beurt aan de single "I Got Something In My Mind", waarin de band opnieuw een schitterende uptempo song ten gehore brengt, die swingt en een  aanstekelijk dansbaar ritme heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Wild Love", die van hetzelfde laken een pak is, dat wil zeggen: uptempo, swingend, dansbaar en vrolijk klinkend.
Verder speelt de band "Girl On The Train", een prachtige rustige song om bij weg te zwijmelen en "When You Go To Bed" en dit is weer een uitstekende uptempo pop song met een swingend aanstekelijk ritme, dat tegen het einde verandert in een licht psychedelisch stukje muziek.

"ZAC" van ZAC is een heerlijke debuut plaat, die vol vrolijke dansbare nummers staat, waarvan ik van begin tot einde heb genoten en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan liefhebbers van de betere pop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten