zondag 3 november 2019

Review: Jesper Lindell - Everyday Dreams (Alive Natural Sound Records, 2019) (Singer-Songwriter / Pop)

Singer-songwriter Jesper Lindell - zang, achtergrondzang, solo- en basgitaar, keyboards en percussie uit Ludvika, Zweden begon zijn solo carrière in 2017 en bracht in dat zelfde jaar zijn debuut EP "Little Less Blue" uit.
Op 29 november 2019 verschijnt zijn debuut album "Everyday Dreams" als LP, CD en als digitale download via Alive Natural Sound Records en deze is vooraf gegaan door de singles "Stormy Waters" en "Whatever Happens", die beide op de plaat staan.
Jesper wordt op het album bijgestaan door: Pontius Karlsson - drums, percussie en achtergrondzang, Anton Lindell - basgitaar en achtergrondzang, André Kvarnström - drums, percussie en achtergrondzang, Elin Larsson - achtergrondzang, Jimmy Reimers - viool en achtergrondzang, Erik Arnberg - achtergrondzang, Mats Larsson - drums, Emilie Sjöström vibrafoon en xylofoon, Sten Boorberg - sologitaar en achtergrondzang en Erik Harrström - piano.

Het album, dat 12 nummers bevat, start met het op single verschenen "Whatever Happens", waarin Jesper een uitstekende mix van soul en pop ten gehore brengt, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna "So Long" volgt en hij een mooie rustige song speelt, die lichte soul invloeden heeft en gevolgd wordt door "Stormy Waters", eveneens zo'n prima pop song met lichte soul invloeden, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Daarna volgen "Cheers", een pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, "France", een heerlijke swingende uptempo song, waarin invloeden van Paul Simon's album "Graceland" te horen zijn en "Good Side Of Me", een prachtige rustige song met een aanstekelijk ritme, dat tot beweging aanzet.
In "Even If It Ain't True" zet Jesper me een geweldige swingende song, die een hoog meezing gehalte heeft, in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en aan zet tot dansen, "Just Holler", waarin ik nogmaals een song in een gemiddeld tempo voorgezet krijg en in "Sweet As Yesterday" speelt hij een nummer, dat lichte soul invloeden heeft en enkele subtiele tempowisselingen bevat.
Dan volgen "Momentary Love", een vrij rustige mix van soul en pop, "If I Wake Up In The Morning", een song met diverse tempowisselingen en "Burn" en hierin speelt Jesper opnieuw een rustige song met lichte soul invloeden.

"Everyday Dreams" van Jesper Lindell is een prima plaat met hoofdzakelijk rustige muziek, die ik liefhebbers van singer-songwriter en pop muziek aanraadt,  eens rustig te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten