zondag 17 november 2019

Review: Winter Moon - Make Real Make Believe (Kozmik Artifactz Records, 2019) (Progressieve Rock / Bluesrock)

Winter Moon werd in september 2014 te Melbourne, Australië door het duo Milly Moon - zang en Jake Winter - sologitaar opgericht en bestaat, na enkele bezettingswisselingen, tegenwoordig uit: Milly Moon - zang, Jake Winter - sologitaar, George Marshfield - basgitaar, Lachlan Bruce - keyboards en synthesizer, Lyle Jenkins - drums en Tessa Smith - achtergrondzang.
Hun debuut single, "Me And The Devil"/ "Black Heart", verscheen op 12 augustus 2013, waarna "Lucid Dreaming" (digitale EP en CD EP, 26 september 2014), "King Bait" (digitale single, 14 september 2016), "Hearts And Hands" (digitaal album en beperkte oplage op CD, 21 oktober 2016), "Who Are You" (digitale single, 8 maart 2019) en "Make Real Make Believe" (digitaal album en beperkte oplage van 55 stuks op vinyl, 10 mei 2019) werden uitgebracht.
Ook Kozmik Artifactz Records bracht het album in een beperkte oplage van 500 stuks uit, waarvan er 100 op zwart, 200 op paars en 200 op geel/blauw/zwart marmer kleurig vinyl verschenen, waarvan de eerste 111 stuks met de hand genummerd werden voor de exclusieve mailorder.

Het album, dat 11 nummers bevat, begint met "Knee High", waarin de band een schitterende swingende uptempo mix van progressieve rock en bluesrock ten gehore brengt, die swingt als een trein en gevolgd wordt door "Who Are You", een fantastische rock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en bij tijd en wijle heftig klinkt.
Daarna volgen "You Got Me", een fantastische mix van bluesrock en progressieve rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Take The Trip", een lekker in het gehoor klinkende rock song met een gemiddeld tempo, die lichte hardrock invloeden heeft.
In "Calling Of The Night" zet de band me nogmaals een geweldige mix van bluesrock en progressieve rock voor, die diverse tempowisselingen bevat, in "Shivers" krijg ik eveneens een mooie swingende mix van bluesrock en progressieve rock te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in "Molasses" speelt Winter Moon een afwisselende rock song, die zo nu en dan swingt.
Dan volgen "Polished Plastic", een swingende rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij het moeilijk is om niet in beweging te komen en "Shake It Up", een prachtige mix van pop en hardrock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele subtiele tempowisselingen heeft.
Verder hoor ik "Heavy Burden", een verrukkelijke rustige poprock song, die een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft en "Little One" en hierin laat de band me genieten van een uitstekende mix van een rhythm & blues en poprock, die met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme gespeeld wordt.

Winter Moon heeft met "Make Real Make Believe" een heerlijke swingende plaat gemaakt, waar ik met plezier naar heb geluisterd en ik kan liefhebbers van progressieve rock, bluesrock en de betere pop deze schijf dan ook volledig aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten