zondag 3 november 2019

Review: Deaf Rat - Ban The Light (AFM / Suburban / Bertus, 2019) (Hardrock)

Deaf Rat werd in 2005 opgericht in Falun, Zweden en bestaat uit: Frankie Rich - zang, Pat Kramer - sologitaar en zang en Max Lander - sologitaar en zang.
De band, die versterkt met een basgitarist en drummer hun muziek ten gehoren brengt, ziet hun single "Fallen Angels" via AFM / Suburban / Bertus verschijnen, als voorloper van hun debuut album "Ban The Light", dat 1 november 2019 in een beperkte oplage van 300 stuks op doorzichtig rood vinyl en als CD wordt uitgebracht.

Het album begint met het op single uitgebrachte "Fallen Angels" en hierin speelt de band een heerlijke swingende uptempo hardrock song met een aanstekelijk ritme, waar diverse subtiele tempowisselingen in zitten en net als de meeste hardrock bands doen, tonen ook de sologitaristen van Deaf Rat hun kunsten door middel van korte scheurende klanken, waarna "Hail The End Of Days" volgt en de band een uitstekende rock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt.
Daarna speelt de band "Tying You Down" en krijg ik een swingende uptempo song voorgeschoteld, die enkele subtiele tempowisselingen heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Save Me From Myself", een lekker in het gehoor klinkende rock song, die diverse tempowisselingen heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In het titel nummer "Ban The Light" zet Deaf Rat me een geweldige swingende uptempo hardrock song voor, die een aanstekelijk ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is en iets over de helft verandert en een rustiger tempo krijgt, dat na korte tijd weer terug verandert en de band verder gaat met het maken van uptempo rock en in "Bad Blood" speelt de band een verrukkelijke rustige song, die ingetogen zang bevat.
Dan volgen "Make You Suffer", een uptempo song met diverse subtiel tempowisselingen en een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen, "Say You Love Me", even eens een uptempo rock song, die swingt, "Wanted Forever" en hierin speelt de band nogmaals zo'n swingende hardrock song me in het laatste nummer, "Welcome To Hell", een schitterende, vrij rustige, song, die lichte invloeden van progressieve rock heeft.

"Ban The Light" van Deaf Rat bevat hoofdzakelijk uitstekende uptempo hardrock songs, die swingen, maar ook de rustigere nummers zijn niet te versmaden en ik kan liefhebbers van hardrock deze schijf dan ook zeer aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten