zondag 3 november 2019

Review: Gaupa - Gaupa (Kozmik Artifactz Records, 2019) (Psychedeliesche Rock / Stoner)

Gaupa uit Falun, Zweden bestaat uit: Emma Näslund - zang, David Rosberg - sologitaar, Daniel Nygren - sologitaar, Erik Jerka Sävström - basgitaar en Jimmy Hurtig - drums.
De band bracht in juni 2018 hun debuut EP "Gaupa" in eigen beheer als Cd-r uit, die op 25 oktober via Kozmik Artifactz Records opnieuw verschijnt, bevat 2 live opgenomen nummers en deze wordt in een beperkte oplage op vinyl uitgebracht.

De EP, die 5 nummers bevat, begint met "Febersvan", waarin de band me een fantastische mix van psychedelische rock, stoner en de muziek van Dead Can Dance voorzet, die lichte Oosterse invloeden heeft en aanzet tot dansen.
Daarna volgt "The Drunk Autopussy Wants To Fight You", een heerlijke uptempo rock song, die new wave en hardrock invloeden heeft en gevolgd wordt door "Kartan" en hierin speelt Gaupa een schitterende, vrij rustige, stonerrock song met een terugkerend licht psychedelisch hypnotiserend ritme en hardrock invloeden, die tegen het einde in een hoger tempo gespeeld wordt.
In "Gryt" speelt de band een swingende uptempo rock song met enkele tempowisselingen en hardrock invloeden en in "Bergatroll" krijg ik een zwaar stonerrock nummer te horen, dat na korte tijd verandert in een mooie rustige pop song, die langzaam aan steviger wordt en opnieuw invloeden van stoner bevat, waarna de band terug keert naar het rustige tempo, om de muziek nogmaals te versnellen.

"Gaupa" van Gaupa is een geweldig debuut album, dat 5 verrukkelijke songs bevat, waarmee de band me vanaf de eerste tonen heeft weten te boeien en ik kan deze schijf dan ook zeer aanraden, aan elke liefhebber van stoner en psychedelische rock kan aanraden.(luister naar de EP via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten