zondag 10 november 2019

Review: Törzs - Tükör! (Eigen Beheer / A Thousand Arms, 2019) (Melodische Rock)

Törzs uit Boedapest, Hongarije bestaat uit: Soma Balázs - sologitaar, Dániel Nyitray - basgitaar en Zsombor Lehoczky - drums.
De band bracht 18 maart 2015 hun debuut album "Magasra Fel" als digitale download uit en deze werd gevolgd door "Földön", dat in een beperkte oplage van 50 stuks als CD en tevens als digitale download verscheen.
Op 18 oktober 2019 is hun album "Tükör!", waarop 6 nummers staan, in eigen beheer in Europa verschenen, terwijl het in Amerika via A Thousand Arms werd uitgebracht.

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "Elso", waarin de band een heerlijk melodisch nummer ten gehore brengt, dat diverse subtiele tempowisselingen heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarna "Második" volgt en ik weer zo'n mooi melodisch stuk muziek voorgeschoteld krijg, dat sterke invloeden van bands als IWKC heeft en diverse tempowisselingen bevat.
Daarna volgt "Harmadik", een prachtig rustig nummer met enkele subtiele tempowisselingen, dat net iets over de helft van het nummer meer snelheid krijgt en heftiger wordt.
In "Negyedik" speelt Törzs opnieuw zo'n schitterend uptempo melodisch nummer, dat halverwege langzamer wordt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Ötödik" zet de band me nogmaals zo'n zelfde soort nummer voor en ook dit bevat vanaf de helft van het nummer tempowisselingen.
Ook in het laatste nummer, dat "Hatodik" heet laat de band me genieten van een geweldig stukje rock, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en swingt.

"Tükör!" van Törzs bevat 6 nummers, die aaneen geschakeld een fantastische lange trip vormen en ik kan deze schijf dan ook aanbevelen, aan een ieder, die van melodische rock houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten