zondag 24 november 2019

Review: Chris Haskett And His Ongoing Dysphoria - Insufficient Necessities Guitar EP (Den City Records, 2019) (Bluesrock / Funk)

De Amerikaanse sologitarist Chris Haskett is het meest bekend van zijn werk met The Rollins Band, waarin hij in de jaren 80 en 90 actief was en natuurlijk van David Bowie, door wie hij in 1999 ingehuurd werd.
Verder speelde hij met Jah Wobble (Public Image Limited), Rowland S. Howard (The Birthday Party), Chuck Brown & The Soul Searchers, Steve Brown (Tuxedomoon), The Casandra Complex, Elliott Sharp, Pigface, Foetus en anderen.
Na 8 albums te hebben uitgebracht, verscheen op 15 november 2019 de "Insufficient Necessities Guitar EP", waarop Chris bijgestaan wordt door Collin Van Gerven - basgitaar, Mike Baxter - basgitaar, Joran Jansen - drums, Tom Maassen - percussie en Helena Handbaskett - keyboards.

De EP, die 4 nummers bevat, start met "Dodge 'Em", een uitstekend bluesrock nummer met experimentele elementen en funk invloeden, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en bij tijd en wijle swingt.
Daarna volgt "Ivy City", een heerlijk aanstekelijk nummer met invloeden uit funk en bluesrock, dat een dansbaar ritme heeft swingt.
In "Hoof-Deee!" speelt Chris Haskett And His Ongoing Dysphoria een mix van funk en rock met progressieve bluesrock invloeden, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten.
Dan laat de band me opnieuw genieten van een mix van funk en progressieve symfonische invloeden, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en aanzet tot dansen.

"Insufficient Necessities Guitar EP" van Chris Haskett And His Ongoing Dysphoria is een prima EP, die swingt en gewoon lekker in het gehoor ligt en ik kan liefhebbers van funk en bluesrock dan ook aanraden, eens te gaan luisteren naar deze schijf.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten