zondag 17 november 2019

Review: Planchettes - The Truth (Rise Above Records, 2019) (Garagerock)

Planchettes uit New Orleans, Louisiana, Amerika, bracht op 13 juli 2016 hun gelijknamige debuut EP via Glue Moon Records in een beperkte oplage van 260 stuks op vinyl, die met de hand geperst zijn en als digitale EP uit.
De band bestaat tegenwoordig uit: Kevan Caldwell - zang en sologitaar, Tralita La - zang en basgitaar en Andres Orozko - drums, die de vervanger is van Chris Lyons, die de drummer op de EP was.
Op 25 oktober 2019 verscheen het eerste album van de band via Rise Above Records, getiteld "The Truth", waarop 11 nummers staan en deze is verschenen als LP, CD en als digitale download.

Het eerste nummer van het album heet "Snow Pig" en hierin speelt de band een uptempo mix van new wave en garagerock, die een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en invloeden van de muziek van The Animals heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Mourning Sun", een heerlijke uptempo mix van new wave en rock met surf invloeden.
Daarna volgen "Let's Last Forever", een dansbare rock song met lichte soul invloeden en "Wet Graves", een post-punk song, die lichte surf en new wave invloeden bevat.
In de titel song "The Truth" krijg ik een swingende rock & roll song voorgeschoteld, die jaren 60 beat invloeden plus een aanstekelijk dansbaar ritme heeft,  in "She's So Violent" speelt Planchettes een fantastische swingende uptempo garagerock song, die een terugkerend, licht hypnotiserend ritme, heeft en in "Death In Bloom" laat de band me nogmaals genieten van een lekkere garagerock song met jaren 60 invloeden.
Dan volgen "Empress of Fools", waarin de band een uptempo rock song speelt, dat een terugkerend, licht hypnotiserend, ritme bevat en zang op die van Reverend Beatman (The Monsters) lijkt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Everyone Else", een mix van garagerock en progressieve rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Verder volgen "La Fin Du Monde", een uitstekende uptempo jaren beat 60 song, die invloeden van de muziek van The Pretty Things heeft en "Angel's Wing", een swingende garagerock song, waar een aanstekelijk terugkerend ritme in zit.

"The Truth" van Planchettes is een geweldig debuut album, dat vol heerlijke garagerock en rock & roll songs staat en ik kan elke liefhebber van deze muziek  stijlen deze schijf dan ook zeer aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten