zondag 10 november 2019

Review: Noorvik - Omission (Tonzonen Records, 2019) (Melodische Rock)

Noorvik uit Keulen, Duitsland, werd in september 2016 opgericht en bestaat uit: Hennes Ernst – sologitaar, Johannes Schreiter – sologitaar, Dominik Hornung – basgitaar en Arnd Finke – drums.
De band bracht hun debuut album "Noorvik" op 12 januari 2018 uit in een beperkte oplage van 300 stuks op 180 gram marmer kleurig vinyl, in een beperkte oplage van 200 stuks op 180 gram doorzichtig vinyl, als CD en als digitale download via Tonzonen Records.
Op 4 oktober 2019 verscheen de opvolger daarvan, getiteld "Omission" en deze werd in een beperkte oplage van 350 stuks op blauw/groen marmerkleurig en in een beperkte oplage van 150 stuks op rood/oranje marmerkleurig vinyl geperst en tevens als CD en als digitale download uitgebracht via Tonzonen Records.

Hun album "Omission" bevat 4 nummers, waarvan "Floating" het eerste is en hierin laat de band me genieten van een prachtig melodisch nummer, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, enkele tempowisselingen bevat en halverwege meer snelheid krijgt, waardoor de muziek lichtelijk bombastisch wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgt "Above", dat met stevige stonerrock klanken begint, om na 2 minuten over te gaan in een rustig melodisch stuk muziek, dat iets over de helft versneld wordt en uitmondt in een geweldig swingend rock nummer.
In "Hidden" speelt Noorvik opnieuw zo'n schitterend nummer, dat diverse tempowisselingen heeft en swingt en in "Dark" krijg ik nogmaals een fantastisch rock nummer voorgezet, dat met stevige stonerrock klanken start, wisselende tempo's heeft en net voor de helft van het nummer in een hoger tempo gespeeld wordt.

"Omission" van Noorvik is een heerlijke plaat om te beluisteren, die vol prachtige melodische rock muziek staat en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aanbevelen.

1 opmerking:

  1. Heftige muziek, maar ook subtiel. Bedankt voor de recensie, ik ga het hele album nog eens beluisteren!

    BeantwoordenVerwijderen