zondag 3 november 2019

Review: Echolons))) - Idea Of A Labyrinth (Tonzonen Records, 2019) (Melodische Progressieve Rock)

Echolons))) uit Frankfurt Am Main, Duitsland, werd op 27 augustus 2006 opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Daniel Dorn - zang en sologitaar, René Zeuner - sologitaar en keyboards, Martin Prasche - basgitaar en Hendrik Prause - drums.
De band bracht op 1 januari 2011 het digitale album "About Sugar And Other Bitter Things" uit, dat op 28 maart 2014 gevolgd werd door het digitale album "Mount Neverest", dat ook in een beperkte oplage van 300 stuks op CD verscheen.
Hun album "Idea Of A Labyrinth", dat 7 nummers bevat en opgenomen werd in Jörg See‘s Performance Studios te Frankfurt Am Main en gemixt is in de Orange Studio van Nick Samarin (IWKC) te Moskou, verschijnt 15 november 2019 via Tonzonen Records als LP, CD en als digitale download.

Het eerste nummer van het album heet "Leaving The City" en hierin speelt de band een mooie, vrij rustige, melodische progressieve pop song, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en invloeden van IWKC bevat en gevolgd wordt door het titel nummer "Idea Of A Labyrinth", een swingende rock song, die aanzet tot dansen en tempowisselingen heeft.
Daarna volgt "Act Of Balance", een uptempo rock song met invloeden van melodische, progressieve rock en pop, die een aanstekelijk ritme heeft.
In "Prism Is A Dancer" speelt Echolons))) een fantastische progressieve rock song met psychedelische invloeden, waar een licht hypnotiserend ritme in zit, waarmee de band me de muziek, die tevens invloeden heeft uit Jeff Wayne's "War Of The Worlds", lijkt in te zuigen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Midwater" speelt de band een prachtige ingetogen rustige pop song, die na enkele minuten iets meer snelheid krijgt, waardoor er een heerlijke melodische song ontstaat.
Verder volgen "Questions Never Asked", een uitstekende dansbare song met tempowisselingen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en invloeden van progressieve rock bevat en "The Science Of Sleep", een schitterende rustige pop song, die iets over de helft van de song progressiever, melodischer en sneller wordt, waardoor de muziek gaat swingen.

"Idea Of A Labyrinth" van Echolons))) is een prima plaat, die lekker in het gehoor klinkende muziek bevat, die ik elke melodische en progressieve pop liefhebber kan aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten