zondag 29 mei 2022

Review: Besvärjelsen - Atlas (Magnetic Eye Records, 2022) (Rock)

Besvärjelsen uit Stockholm, Zweden bestaat sinds 2019 uit: Erik Bäckwall – drums, Johan Rockner – basgitaar, Andreas Baier – sologitaar en zang, Staffan Stensland Vinrot – sologitaar en zang en Lea Amling Alazam – zang.
De band bracht hun debuut EP "Villfarelser" in 2015 uit en deze werd in 2016 gevolgd door de EP "Exil", die beide in eigen beheer verschenen, waarna in 2018 het debuut album "Vallmo" werd uitgebracht.
Kort daarna kwam Johan Rockner bij de band, die 2019 het mini-album "Frost" uitbracht en op 27 mei 2022 verschijnt hun album "Atlas", waarop 19 nummers staan, via Magnetic Eye Records als LP in een beperkte oplage, als CD en als digitaal album.

Het album start met "The Cardinal Ride", waarin Besvärjelsen een stevige swingende uptempo rock song speelt, die jaren 7 invloeden heeft en gevolgd wordt door "Acheron", een nummer met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, die tempowisselingen heeft en bij tijd en wijle swingt en "Clouds", een heerlijke rock met een niet al te hoog tempo, die subtiele tempowisselingen bevat en een aanstekelijk ritme heeft.
Daarna volgen "House Of The Burning Light", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo, ruimtelijke invloeden en een terugkerend licht hypnotiserend ritme, "Paradise", een prima rustige song, die aanzet tot schuifelen en "Digerliden", een uitstekende uptempo rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "Descent" zet Besvärjelsen me een prachtige vrij rustige song voor, die opnieuw tot schuifelen uitnodigt en in "Celestial" laat de band me genieten van een mooi instrumentaal stukje klassiek aandoende muziek, dat een langzaam tempo bevat en doorloopt in "Obscured By Darkness", een geweldig zwaar langzaam rock nummer met een aanstekelijk ritme heeft, dat tempowisselingen bevat en in "Divided Ends" krijg ik een schitterende rock song met een gemiddeld tempo te horen, die swingt en invloeden van acid en progressieve rock heeft.

"Atlas" van Besvärjelsen is een puike plaat, die afwisselende nummers bevat, waar ik zeer van genoten heb en ik raad liefhebbers van de betere rock deze schijf dan ook van harte aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten