zondag 1 mei 2022

Review: Byl Zamechen - Byl Zamechen (Addicted Label, 2022) (Stoner)

Byl Zamechen ​uit Charkov, Oekraïne werd in 2010 opgericht en bestaat uit: Amort - druma, Lil V - basgitaar en Khleb - sologitaar.
De band bracht op 20 juni 2012  hun digitale EP "Promo" uit en deze werd gevolgd door: "Был замечен​.​.​. (Byl Zamechen)" (4 februari 2013 als cassette in een beperkte oplage van 51 stuks in een triangle houten box via Bad Road), "Смех (Laugh)" (20 februari 2016 digitale single) en "стало ещё только хуже (It Only Got Worse)" (12 mei 2016 digitaal album).
Op 25 januari 2022 verscheen hun debuut album "Был замечен​.​.​. (Byl Zamechen)", waarop 10 nummers staan, opnieuw via Addicted Label als digitale download.

Het album begint met "Puffs Of Hair And Strands Of Smoke", waarin Byl Zamechen een uitstekende hardrock song in een gemiddeld tempo speelt, die invloeden van progressieve rock en spacerock heeft, tempowisselingen bevat en swingt en dit nummer wordt gevolgd door "Here Again", een mooie trage stoner song met een aanstekelijk dansbaar ritme, die iets over de helft van het nummer tijdelijk meer snelheid krijgt en "Wind", een uptempo nummer met een terugkerend ritme, dat na 1 minuut over gaat in een gemiddeld tempo, waarbij de muziek een aangenaam slepend ritme bevat, aanzet tot dansen en tegen het einde weer meer snelheid krijgt.
Daarna volgen "Crimea, Sun, Smoke", een stevige stoner song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, "No", een heerlijke progressieve rock song met een niet al te hoog tempo en lichte folk invloeden en het langste nummer van het album, "Nirvana", een in een traag tempo startend nummer met acid en spacerock invloeden, dat na enkele minuten meer snelheid krijgt, om enige tijd later weer over te gaan in een langzaam tempo, dat tijdelijk even stopt, om dan verder te gaan in een stuk stoner met een gemiddeld tempo en progressieve rock elementen bijgevoegd krijgt.
In "All The Treasures Of The World" zet Byl Zamechen me een traag nummer voor, dat melodische, acid en spacerock invloeden heeft, waardoor de muziek vrij heftig klinkt en plotseling terugkeert in het trage tempo en in "Worship Of Sameness" krijg ik een zwaar traag stoner nummer te horen, dat een terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "14 000 000 000", een swingende uptempo stonerrock song met een terugkerend licht hypnotiserend ritme, dat invloeden van spacerock bevat en "Vision In The Morning Light", een verrukkelijk nummer met een rustig tempo, dat tot iets over de helft van het nummer op gitaar wordt gespeeld, om dan ruimtelijke invloeden bijgevoegd te krijgen.

"Был замечен​.​.​. (Byl Zamechen)" van Byl Zamechenis een prima debuut album, dat uitstekende stoner songs bevat en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook van harte aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten