zondag 8 mei 2022

Review: Temnee - Horror Of Noon (Eigen Beheer, 2022) (Stoner)

Temnee uit Tver, Rusland, werd in 2013 opgericht door Alexander Bogomolov – sologitaar en Evgenii Mikhalchenko – basgitaar, synthesizer en mondharmonica.
Het duo bracht hun debuut EP "Astrodiving" op 15 mei 2014 als digitale EP uit en deze werd op 4 augustus 2016 gevolgd door het digitale nummer "The Reverence", dat ook op hun digitale debuut album "Dialetics" van 25 augustus 2016 staat en hierop speelt drummer Alexey Frantsuzov voor het eerst met het duo mee.
Het album "Dialectics" is op 8 november 2019 opnieuw verschenen in een geremasterde LP versie, onder de naam "Dialectics (Remastered LP Version)" en uitgebracht door Sound Effect Records uit Athene, Griekenland.
Het album, dat 8 nummers bevat, werd als LP in een beperkte oplage op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage op doorzichtig melkwit vinyl, als LP in een beperkte oplage op zwart/wit/paars gespetterd vinyl geperst en verscheen tevens als casstte in een beperkte oplage van 20 stuks en als digitale download, waarbij vermeldenswaardig is, dat de volgorde van het oorspronkelijke album anders is en het nummer "Vampires Fly Low" niet voorkomt op de geremasterde uitgave en deze is vervangen door het onuitgebrachte nummer "Rise".
Op het album wordt het duo muzikaal bijgestaan door gastmuzikanten Alexey Frantsuzov – drums (1-4, 7, 8) en Stanislav Chestnodumov – drums (5), darbuka (5).
Vervolgens verscheen de 7" single "Psychedelic Moscow" op 16 september 2021 in een beperkte oplage van 30 genummerde stuks, die 2 nummers uit de periode 2011-2013 bevat, waarvan op het titel nummer Vadim Loginov drums speelt, terwijl Alexander Bogomolov de solo- en basgitaar hanteert en op de B-kant alle instrumenten speelt.
Guitar, Bass - kant A
Het tweede album van de band, die tegenwoordig uit 3 man bestaat (Alexander Bogomolov, Evgenii Mikhalchenko en Alexey Frantsuzov), heet "Horror Of Noon" en verscheen 4 mei 2022 in eigen beheer als digtale download.

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "Burnout Syndrome", waarin Temnee een geweldig zwaar stoner nummer in een traag tempo met een aanstekelijk ritme speelt, dat lichte Oosterse invloeden heeft en subtiele tempowisselingen bevat.
Daarna volgen "Don't Open The Crimson Door", een fantastisch psychedelisch nummer, dat in een langzaam tempo op gitaar en synthesizer wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft en "The Day Of Doom", een schitterend stuk stoner met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, dat een dreigende ondertoon heeft.
In "The Quest" zet Temnee me nogmaals een uitstekend stoner nummer met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme voor, dat tot beweging aanzet en in "Witch's Lodge (Vertigo)" krijg ik een heerlijke mix van stoner en psychedelische muziek te horen, die een mysterieus ritme heeft en in een vrij langzaam tempo wordt gespeeld.
Als laatst nummer volgt "Entropy", dat een gemiddeld tempo heeft en een terugkerend ritme bevat, waarmee de band een licht hypnotisch effect creëert.

"Horror Of Noon" van Temnee is een puik album met verrukkelijke stoner, die psychedelische elementen bevat, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze digitale download dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten