zondag 8 mei 2022

Review: The Telephones - Prosaic Turbulence (Billywitch Records, 2022) (Pop)

The Telephones uit Derby, Engeland bestaat, na een bezettingswisseling, uit: Andy Richardson - zang en sologitaar, Jim Widdop - sologitaar en achtergrondzang, Bob Manners - basgitaar en achtergrondzang en Dominic Dillon - drums.
Hun debuut album "Introduction To Telephones" verscheen 10 april 2017 als CD en digitaal album, waarna de CD en digitale download "The Telephones Live At Kostfest 2018" op 8 januari 2019 volgde en vervolgens verscheen "The Bridge" (CD en digitaal album 22 januari 2021).

Op 24 juni brengt Billywitch Records hun album "Prosaic Turbulence", dat 8 nummers bevat, als LP in een beperkte oplage op blauw vinyl en in een beperkte oplage als CD  uit en deze start met "Two Byrds", waarin The Telephones een heerlijke uptempo poprock song met een aanstekelijk dansbaar ritme spelen en deze wordt gevolgd door "Pale Saints", een uitstekende uptempo pop song, die eveneens een aanstekelijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Orange Kind Of Green", een geweldige swingende uptempo poprock song, waarbij stil zitten niet aan de orde is en "Arrow", een fantastische swingende song met een aanstekelijk dansbaar ritme en lichte psychedelische invloeden.
In "Sabinas Return" zet The Telephones me een lekker in het gehoor klinkende song voor, die me in beweging houdt en in "Call It If It Is" krijg ik opnieuw zo'n prima uptempo pop song met een dansbaar ritme te horen.
Verder volgen "Hypnotize", een schitterende rustige pop song met lichte country invloeden en de titel song "Prosaic Turbulence", die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, country invloeden heeft en tegen het einde meer snelheid krijgt.

"Prosaic Turbulence" van The Telephones bevat 8 verrukkelijke pop songs, die aanzetten tot dansen en gewoon lekker klinken en ik ik kan liefhebbers van de betere pop deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten