zondag 15 mei 2022

Review: The Courettes - Back In Mono (B-sides & Outtakes) (Damaged Goods Records, 2022) (60's Rock)

The Courettes is een duo uit Aalborg, Denemarken en Rio De Janeiro, Brazilië, dat hun muziek sinds 2015 uitbrengt en bestaat uit: Flávia Couri - sologitaar en zang en Martin Couri - drums.
Hun debuut album, "Here Are The Courettes", verscheen 15 juli 2015 als 10" vinyl LP via Sounds of Subterrania, waarna de volgende uitgaven werden uitgebracht: “Boom! Dynamite!” (7" single, Bachelor Records, 2016), “Hoodoo Hop” (7" split single met Powersolo, Sounds of Subterrania, 2017), "Alive from Tambourine Studios!" (10" LP op beige vinyl, Chaputa Records, 1 oktober 2017), "We Are The Courettes" (CD, 30 maart 2018), “Voodoo Doll” (7"single, featuring Coffin Joe, 2018), "Too Late To Say I´m Sorry" (7" EP in een beperkte oplage op gekleurd vinyl en 7"EP op zwart vinyl, 20 december 2019), "Dynamite!" (7" EP op zwart vinyl, Groovy Records, 23 december 2019) en "Christmas (I Can Hardly Wait)" (7" split single met Powersolo, 2 april 2020).
Op 22 mei 2020 verscheen de single "Want You! Like a Cigarette" / "Night Time (The Boy Of Mine)" in een beperkte oplage van 500 stuks op rood vinyl via Damaged Goods Records, waarna het de bedoeling was in oktober 2020 het derde album van de band uit te brengen.
Op 19 juli 2021 bracht Damaged Goods Records hun eerste 2 albums opnieuw uit als 2 afzonderlijke LP's, waarvan "Here Are The Courettes", dat 8 nummers bevat, in een beperkte oplage van 1000 stuks ook roomkleurig vinyl en "We Are The Courettes", waarop 12 nummers staan, in een beperkte oplage van 1000 stuks op doorzichtig rood vinyl en als 1 CD en op 15 oktober 2021 verschenen de 7" single "R.I.N.G.O." / "The Boy I Love" (single versie) en hun album "Back In Mono", dat 14 nummers bevat als LP, als CD en als digitale download via Damaged Goods Records.
Op 25 januari 2022 bracht Damaged Goods Records hun single "Misfits & Freaks" in een beperkte oplage van 1000 stuks op 7" wit vinyl uit, waarvan het titel nummer een opnieuw opgenomen versie is van het nummer, dat op hun album "Back In Mono!" staat en op 27 mei 2022 verschijnt het mini album "Back In Mono (B-sides & Outtakes)", dat 8 nummers bevat, als 10" LP en als CD via Damaged Goods Records.

Het album begint met 3 nieuwe nummers, waarvan "Daydream" de eerste is en waarin The Courettes een prima uptempo song ten gehore brengt die invloeden van het Sonny & Cher nummer "I Got You Babe" en Phil Spector bands zoals The Ronettes heeft en deze wordt gevolgd door "Tough Like That", een swingende uptempo rock song met een terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is. 
Daarna volgen "Talking About My Baby", een prachtige uptempo jaren 60 gerelateerde song met wisselende tempo's speelt, die swingt en aanzet tot dansen en "Last Dance With You", een heerlijk nummer met een gemiddeld tempo en sterke invloeden van de Phil Spector sound, dat in de jaren 60 gemaakt had kunnen zijn.
In "Only Happy When You're Gone" laat The Courettes me genieten van een uitstekende song, die ook nu weer overeenkomsten vertoont met de muziek van The Ronettes en een dansbaar ritme heeft en in "Killer Eyes" krijg ik een geweldige uptempo rock song voorgezet, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Dan volgen "The Boy I Love", een swingende uptempo song met invloeden van het nummer "The Locomotion" van Little Eva en "So What", dat alleen op de split single met The Jackets via Chaputa Records verkrijgbaar was en hierin speelt de band live een fantastische uptempo song met rock & roll invloeden en een terugkerend ritme.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

"Back In Mono (B-sides & Outtakes)" van The Courettes bevat 8 schitterende jaren 60 gerelateerde nummers, waar ik van begin tot einde erg van genoten heb en even terug in de sfeer van die tijd ben gekomen en ik raad elke liefhebber van de muziek uit die periode deze schijf dan ook zeer aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten