zondag 1 mei 2022

Review: Shirley & The Pyramids - Teleroboxer (Eigen Beheer, 2022) (Elektronisch)

Shirley & The Pyramids uit Saskatoon, Canada bestaat, na enkele bezettingswisselingen, uit: Aron Zacharias - zang en sologitaar, Dave Kitter - sologitaar en zang, Peter Grier - basgitaar, Duncan Pickard - synthesizer en Mathew McLaughlin - drums.
Aron bracht solo op 1 mei 2015 onder de naam Shirley & The Pyramids zijn gratis digitale debuut album "Demo" uit en deze werd gevolgd door: "Shirley & The Pyramids" (6 mei 2016 als cassette in een beperkte oplage en als digitaal album via The Sound & Silence Collective alle muziek door Aron gespeeld), "Train Song" (8 augustus 2016 als digitaal nummer in eigen beheer), "Pure Pain" (15 juni 2018 als cassette in een beperkte oplage en als digitaal album via Grey Records alle muziek door Aron gespeeld), "A New American Classic" (22 november 2019 als cassette in een beperkte oplage en als digitale EP via Fuzzed Up & Astromoon Records, die de EP op 4 maart 2022 opnieuw uitbracht) en "Teleroboxer" (19 juni 2020 als digitale EP).

De EP, die 5 nummers bevat, start met "Forgotten Drone", waarin Aron (Shirley & The Pyramids) een mooi eentonig synthesizer nummer in een gemiddeld tempo speelt, dat een repeterend ritme heeft.
Daarna volgt "SAD", eveneens een nummer met een zichzelf herhalend ritme, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een licht hypnotisch effect heeft.
In "Bloodsport" laat hij me genieten van een schitterend elektronisch nummer met een niet al te hoog tempo en hypnotiserende zware tonen, die invloeden van new age muziek hebben.
Dan volgt "Kosmix", een heerlijk uptempo krautrock nummer, dat een aanstekelijk terugkerend dansbaar ritme heeft. 
Als laatste krijg ik "Sun Coming Out Now" te horen en ook dit is weer zo'n nummer met een terugkerend ritme, dat een licht hypnotisch effect oproept en in een gemiddeld tempo wordt gespeeld.

"Teleroboxer" van Shirley & The Pyramids is een puike elektronische EP met prima repeterende nummers, waarvan ik de uitschieter "Kosmix" vind en ik raad liefhebbers van dit genre deze digitale schijf dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten