zondag 22 mei 2022

Review: Black Lung - Dark Waves (Heavy Psych Records, 2022) (Stoner)

Black Lung uit Baltimore, Amerika werd in 2014 opgericht door Elias Schutzman - drums, Dave Cavalier - sologitaar en zang en Adam Bufano - sologitaar.
De band bracht in 2014 hun debuut album "Black Lung", in 2016 gevolgd door "See The Enemy" dat via Noisolution Records uitgebracht werd en door het album "Ancients" uit 2019, waarna gitarist Adam Bufano uit de band ging en vervangen werd door Dave Fullerton en ook kwam basgitarist Mac Hewitt het trio versterken.
Op 27 mei 2022 brengt Black Lung hun album "Dark Waves" uit, dat 8 nummers bevat, via Heavy Psych Records en dit verschijnt als test persing LP in een zeer beperkte oplage van 15 stuks op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op zwart wit rood vinyl, als LP in een beperkte oplage van 450 stuks op paars vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitaal album.

Het album start met "Demons", waarin Black Lung een heerlijke stevige stonerrock song met een gemiddeld tempo speelt, dat een terugkerende ritme heeft en enigszins dreigend overkomt en dit nummer wordt gevolgd door het titel nummer "Dark Waves", een uitstekende hardrock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, die halverwege verandert, waarbij de muziek langzaam en melodisch wordt, om vlak voor het einde in een stevig snel tempo over te gaan.
Daarna volgen "The Cog", een lekker in het gehoor klinkende mix van progressieve bluesrock en pop, die subtiele tempowisselingen heeft en "Awaken", een prachtige rock song met een niet al te hoog tempo en melodische en progressieve invloeden.
In "Hollow Dreams" zet Black Lung me een vrij zwaar stonerrock nummer in een traag tempo voor, dat subtiele tempowisselingen heeft en in "Death Grip" krijg ik een puike rock song met lichte acid rock invloeden in een gemiddeld tempo te horen, die in een aanstekelijk ritme wordt gespeeld.
Verder hoor ik "The Path", een mooi rustig melodisch nummer, dat iets na de helft van het nummer geleidelijk meer tempo en tegen het einde acid rock invloeden krijgt en "Mud King", een geweldig rock nummer met een gemiddeld tempo en acid rock invloeden, dat na enkele minuten gaat swingen, om iets over de helft van het nummer terug langzamer te worden, waarbij de muziek hardrock invloeden krijgt.

"Dark Waves" van Black Lung is een uitstekende plaat met lekkere stevige muziek, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van stoner en de betere rock dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar 3 nummer van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten