zondag 29 mei 2022

Review: Geezer - Stoned Blues Machine (Heavy Pysch Sounds Records, 2022) (Progressieve Bluesrock)

Geezer werd in 2012 te Kingston, New York, Amerika, opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Pat Harrington - zang en sologitaar, Richie Touseull - basgitaar en Steve Markota - drums en percussie.
De band bracht hun debuut album "Electrically Recorded Handmade Heavy Blues" op 10 september 2013 als digitaal album in eigen beheer uit.
Daarna volgden: "Live! Full Tilt Boogie" (28 juli 2014, beperkte oplage cassette), "Gage" (13 september 2014, LP in een beperkte oplage van 25 stuks op doorzichtig met pompoenkleurig geel en olijfkleurig groen gespetterd vinyl en een met de hand genummerde hoes, plus een inlegvel en LP in een beperkte oplage van 200 stuks op bloedrood vinyl, plus een inlegvel, dat door de bandleden gesigneerd is), "Long Dull Knife" (13 mei 2015, digitaal nummer), "Geezer" (18 november 2016, digitaal album), "A Flagrant Disregard For Happiness" (9 juni 2017, LP in een beperkte oplage van 150 stuks op goudkleurig vinyl STB Records en Kozmik Artifactz Records en dd), "Psychoriffadelia" (19 mei 2017, LP in een beperkte oplage op paars gepetterd vinyl, LP in een beperkte oplage op gespetterd vinyl, inclusief patch en poster, in een beperkte oplage als CD en dd) en "Spiral Fires" (8 februari 2019, LP in een beperkte oplage op zwart vinyl, die alleen voor de USA bestemd was, CD en dd).
Hun vierde studio album "Groovy", werd 29 mei 2020 via Heavy Psych Sounds Records uitgebracht en verscheen als digipack CD, als LP op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 550 stuks op doorzichtig groen vinyl, als LP in een beperkte oplage van 250 stuks op geel/fuchsia kleurig vinyl en als LP in een zeer beperkte oplage van 20 stuks als test persing op zwart vinyl met witte labels en als dd en daarop speelt Jeff Mercel op 2 nummers mee op keyboards ("Awake" en "Groovy").
Vervolgens verschenen op 24 december 2020 de digitale single "Mississippi Queen" (een cover van het Mountain nummer) en het digitale nummer "Solstice" (7 mei 2021).
Op 20 mei 2022 brengt Heavy Pysch Sounds Records hun album "Stoned Blues Machine" uit als test persing LP in een zeer beprkte oplage van 15 stuks op zwart vinyl,
als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op geel met blauw, zwart en rood gepsetterd vinyl, als LP in een beperkte oplage van 450 stuks op roze vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitaal album.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Atomic Moronic", waarin Geezer een stevige progressieve bluesrock song met een gemiddeld tempo speelt, die gevolgd wordt door "Logan's Run", een schitterende uptempo rock song met een aanstekelijk ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Daarna volgen "A Cold Black Heart", een geweldige progressieve bluesrock song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk dansbaar ritme en ruimtelijke invloeden en het titel nummer "Stoned Blues Machine", een heerlijke zware rock song met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme.
In "Broken Glass" zet Geezer me een verrukkelijke uptempo song met een licht hypnotiserend terugkerend ritme voor, die aanzet tot dansen en een hoog meezing gehalte heeft en in "Eleven" krijg ik een lekker in het gehoor klinkende progressieve song te horen, die halverwege over gaat in een stevig stuk bluesrock, dat swingt en na korte tijd terug naar het begin tempo en ritme gaat.
Verder volgen "Saviours", een uitstekende song met een gemiddeld tempo en een terugkerend dansbaar ritme en "The Diamond Rain Of Saturn", een swingende uptempo song met een aanstekelijk dansbaar ritme, die na enkele minuten over gaat in een trager tempo met ruimtelijke invloeden, om na korte tijd een ander ritme te krijgen en tegen het einde meer snelheid te genereren en in een stuk spacerock te eindigen.

"Stoned Blues Machine" van Geezer staat vol fantastische progressieve bluesrock nummers, waarmee de band me van begin tot einde in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoort dit album dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten